освежаване

Брилянтни трикове за освежаване на дома

Понякога списъкът с нещата, които трябва да се направят около къщата, изглежда безкраен. Има електрически крушки за смяна, дупки в стените, които трябва да се лепят, душове за почистване и т.н. Но ако знаете няколко умни трика, можете да се справите повече от отлично.

Ние от SUPERKARTACHI Ви предлагаме няколко супер прости, но блестящи хитринки за освежаване или ремонт на дома, които почти всеки може да осъществи, като използва ежедневни предмети, които вероятно имате подръка.

 

Използвайте готварски спрей, за да фиксирате скърцаща врата или шкаф

Спреят за готвене може да направи чудеса със скърцащи врати или шкафове. Напръскайте малко върху пантите и за нула време ще спрете да чувате това ужасно скърцане.

 

Открийте теч на тоалетна с помощта на Kool-Aid

Ако подозирате теч в тоалетната, използвайте един пакет от Kool-Aid, за да разберете. След като извадите капака на тоалетния резервоар, изсипете съдържанието на опаковка Kool-Aid с тъмен цвят.

Изчакайте 30 минути и ако намерите вътрешността на тоалетната си чиния със същия цвят като Kool-Aid, тогава просто ще знаете, че имате теч. Просто не забравяйте да измиете тоалетната си, след като направите тази „магия“.

 

Боядисвайте винтовете с лак за нокти, за да предотвратите отслабването им

Колко невероятно нещо може да направи тънък слой от лак за нокти! Чрез боядисване на винтовете с лак за нокти, който действа като лепило, е по-вероятно всичко да остане на мястото си.

 

Използвайте пастели, за да попълните някои дупки

Изберете пастел, който съответства точно на цвета на стената. Ще ви свърши страхотна работа за запълване на някои малки дупки!

 

Развийте счупена електрическа крушка с картоф

Случвало ли ви се е да счупите електрическа крушка, докато все още е в контакта? Ако е така, знаете колко е отчайващо да я премахнете. Но можете да използвате картоф, за да я извадите, без да срежете пръстите си.

Нарежете картофа наполовина, натиснете меката страна н счупената крушка и я завъртете обратно на часовниковата стрелка, докато счупената чаша се вгради в картофа. Изберете да изключите захранването и да сложите защитни ръкавици, преди да опитате този номер!

Използвайте гумена лента, за да премахнете навити винтове

Поставете гумена лента над главата на винта, преди да се опитате да го извадите с отвертка. Това ще добави допълнително триене, което ще ви позволи лесно да премахнете този упорит ивичен винт.

 

Запълнете отвори в стената и със сапун

Това е още един прост трик за лесно запълване на всички грозни дупки в стените ви с ръба на основен бял сапун и кръгово движение срещу отвора на часовниковата стрелка. Ако сапунът остави малко остатък върху стената, просто използвайте топла мокра кърпа, за да го избършете.

 

Спрете вратите на шкафовете да скърцат или да се клатят с броня

Удивителното е това колко прости могат да бъдат нещата, с толкова голямо въздействие – и този малък трик е отличен пример. Поставяйки евтина броня на вратата на шкафа или входната врата, можете да предотвратите скърцане или клатене.

 

Тихи подове с бебешка пудра

Ако имате няколко скърцащи дъски на пода, вероятно това е защото парчета дърво се търкат заедно. За да разрешите проблема, опитайте да напълните малка бутилка с бебешка пудра. Сложете прах между дъските и след това използвайте четка за грим, за да избутате пудрата надолу в пукнатините.

 

Оправете вдлъбнатините в килимите с ледени кубчета

Поставете кубче лед върху вдлъбнатата зона на вашия килим и го оставете да се разтопи. Тъй като водата се абсорбира в килима, тя трябва да започне да извира обратно към нормалното. След като килимът е напълно сух, използвайте четка с твърда четина, за да оправите всички области, които все още са вдлъбнати.

 

Поправете вдлъбнатините в дървото с гореща ютия

Можете бързо и безопасно да премахнете малки вдлъбнатини в мебелите и дървените подове с ютия. Намокрете вдлъбнатината с малко количество вода и поставете влажна кърпа над нея. След това прокарвайте ютията над зоната с кръгови движения.