тоалетна

Бързи идеи за отпушване на тоалетна

Много от вас със сигурност не могат да си представят живота в миналото, когато тоалетната се е намирала навън на двора или (О, ужас) – въобще е липсвала. Днес се радваме на модерни и просторни сервизни помещения, а тоалетната несъмнено е мястото, където освен заради физическите си нужди, често ходим и, за да намерим мъничко спокойствие с телефон, или таблет в ръка.

Със сигурност обаче, един от най-неприятните проблеми, които могат да сполетят дома и семейството ви е внезапно запушената тоалетна. Обикновено тази авария създава предпоставки за сериозен дискомфорт и възпрепятстване при извършване на всекидневните ви ритуалите, а отстраняването й не винаги е по силите на обитателите на дома.

Сайтът Superkartachi.com дава няколко полезни идеи, с които можете да си послужите, ако случайно попаднете в подобна неприятна ситуация. При това тези хитринки работят, без да е необходимо да звъните на фирма, предлагаща такъв тип услуги.

Плунжер или тел за отпушване на канали

Мислейки за възможността от запушване на тоалетната, всеки се сеща за един странно изглеждащ уред, който в детството ни присъстваше във всяка баня в панелките. Това е и един от най-лесно приложимите методи, които дават моментални резултати, а за целта е необходимо да имате у дома такова пособие, което бързо да отпуши запушените канали. За онези от вас, на които предстои за пръв път да се сблъскат с този неприятен проблема ще кажа само, че използването на плунжер изисква в тоалетната да има достатъчно вода. За да постигнете бързи резултати, използвайте резки движения, посредством които ще предизвиквате вакуум с гумената глава на плунжера. Ако сте жена и нямате достатъчно сила, то повикайте на помощ силната си половинка, която със сигурност няма да се затрудни при самото отпушване. Това е един от най-ефикасните методи и мога отговорно да заявя, че не отнема почти никакво време.

Разбира се има вариант и степента на запушване да е прекалено сериозна, което вероятно ще ви принуди да прибегнете до някой от следващите ни трикове.

Вряла вода

Освен като безусловна необходимост във всеки дом, счита се, че топлата и в случая вряла вода ще успее да ви помогне и в критична ситуация, като запушването на каналите в тоалетната. Използването й е съвсем елементарно – наливане в засегнатия канал, но отново има вариант да не постигнете желаните резултати и това със сигурност значи, че трябва да потърсите помощта на вече доказала се в бранша, специализирана фирма, която ще реагира адекватно на обаждането ви и час по-късно ще ви освободи от проблемите.

Потърсете специализирана фирма

Когато сте опитали предните два метода, но прецените, че сами няма как да успеете да елиминирате повредата, то е най-добре бързичко да позвъните на водопроводчик, за да не нанесете повече щети в опитите си за ремонт. Тази стъпка е и възможно най-логичната, тъй като никое семейство не може да прекара дълго време, без да използва едно от най-важните помещения в дома си, а именно тоалетната. За избора на подходяща и вече доказала се фирма, можете да се доверите на опита на роднини и познати, както и на интернет разбира се, където ще намерите богат избор предложения.