тоалетна

Бързи идеи за отпушване на тоалетна

Много от Вас със сигурност не могат да си представят живота в миналото, когато тоалетната се е намирала навън на двора или (О, ужас) – въобще е липсвала. Днес се радваме на модерни и просторни сервизни помещения, а тоалетната несъмнено е мястото, където освен заради физическите си нужди, често ходим и, за да намерим мъничко спокойствие с телефон, или таблет в ръка. Но и много често идва неприятния момент със запушването и имате нужда от спешно отпушване на тоалетна. Обикновено тази авария създава предпоставки за сериозен дискомфорт и възпрепятстване при извършване на всекидневните ви ритуалите, а отстраняването й не винаги е по силите на обитателите на дома.

Как да отпушим тоалетна

Сайтът Superkartachi.com дава няколко полезни и бързи съвета как да отпушим тоалетна, ако случайно попаднете в подобна неприятна ситуация. При това тези хитринки работят, без да е необходимо да звъните на фирма за отпушване на тоалетни в София, предлагаща такъв тип услуги.

Плунжер или тел за отпушване на тоалетна

Мислейки за възможността от запушване на тоалетната, всеки се сеща за един странно изглеждащ уред, който в детството ни присъстваше във всяка баня в панелките. Това е и един от най-лесно приложимите методи, които дават моментални резултати при отпушване на тоалетна, а за целта е необходимо да имате у дома такова пособие, което бързо да отпуши запушената тоалетна. За онези от вас, на които предстои за пръв път да се сблъскат с този неприятен проблем ще кажем само, че използването на плунжер или тел за отпушване на тоалетна, изисква в нея да има достатъчно вода. За да постигнете бързи резултати, използвайте резки движения, посредством които ще предизвиквате вакуум с гумената глава на плунжера. Ако сте жена и нямате достатъчно сила, то повикайте на помощ силната си половинка, която със сигурност няма да се затрудни при самото отпушване. Това е един от най-ефикасните методи и можем отговорно да заявим, че не отнема почти никакво време.

Разбира се има вариант и степента на запушване да е прекалено сериозна, което вероятно ще ви принуди да прибегнете до някой от следващите ни трикове.

Вряла вода като техника за отпушване на тоалетни

Освен като безусловна необходимост във всеки дом, счита се, че врялата вода ще успее да Ви помогне и в критична ситуация, като процедурата по отпушване на тоалетна. Използването ѝ е съвсем елементарно – просто изливате врялата вода в засегнатия канал. За съжаление обаче, не винаги и този вариант би помогнал,  в такъв случай ще се наложи да потърсите помощта на вече доказала се в бранша, специализирана фирма, която ще реагира адекватно на обаждането Ви и час по-късно ще Ви освободи от запушената тоалетна.

Потърсете специализирани фирми за отпушване на тоалетни

В случай, че сте опитали предишните два метода, но прецените, че сами няма как да успеете да елиминирате повредата, то е най-добре бързичко да позвъните на водопроводчик, за да не нанесете повече щети в опитите си за ремонт. Тази стъпка е и възможно най-логичната, тъй като никое семейство не може да прекара дълго време, без да използва едно от най-важните помещения в дома си, а именно тоалетната. За избора на подходяща и вече доказала се фирма, можете да се доверите на опита на роднини и познати, както и на интернет разбира се, където ще намерите богат избор от услуги и цени свързани с отпушване на тоалетна в София.

къртене на баня
къртене на баня