Видове дворни огради

Видовете дворни огради са много и най-разнообразни, но всяка една от тях ще изиграе важна роля не само във Вашия екстериорен дизайн, но и ще осигури необходимата сигурност, от която се нуждаете. Ние от Супер Къртачи знаем, че независимо от това от какъв материал е изработена оградата, тя ще повлияе значително на усещането Ви за истински дом. Ето ги и нашите предложения.

Дървена дворна ограда

Дървената дворна ограда е със сигурност най-популярния вариант, да направите Вашия дом по-уединен. Дървеният материал ще придаде едно по-топло и приветливо усещане на Вас и Вашите съседи. Дворната ограда от дърво е едно от най-бюджетните решения, единственото за което трябва да внимавате е нейната височина, тъй като колкото по-висока е тя, толкова по-висока ще бъде и цената ѝ. Колкото повече дървен материал използвате, толкова по-солен ще излезе проекта. Погледнато от другата страна, колкото по-малка е дворната ограда, толкова по-лесна ще бъде за монтиране, което от своя страна ще се отрази на крайната цена, която ще заплатите. Имайте предвид, че качеството на Вашата дворна ограда, значително зависи от вида дървен материал, който сте избрали.

Дворна ограда от ковано желязо

Преимуществата на дворната ограда от ковано желязо е несъмнено в нейната здравина, красота, но за сметка на това изисква и постоянно поддържане. Ако желаете да задържите максимално, красотата на този тип ограда е задължително, да я почиствате и преобоядисвате редовно. На пазара се предлага изключително голямо разнообразие от модели, които от своя страна са от красиви по-красиви, недостатъка в случая е, че те се изработват по поръчка, което естествено говори, че не са особено евтини.

Бамбукова дворна ограда

Бамбуковата дворна ограда, подобно на подовите настилки от масивна дървесина, започна да добива все по-голяма популярност на пазара. Безспорно можем да кажем, че това е един от най-екологичните видове ограда, която може да използвате за Вашия дом. Можете да оградите имота с жив бамбук, което не препоръчваме в по-студения климат, в противен случай може да използвате свързани бамбукови стълбове, които се продават почти във всички по-големи вериги магазини.

Жив плет - дворна ограда

Живият плет е несъмнено най-красивият и най-екологичният вид дворна ограда. Разнообразието от растения, които можете да засадите е изключително голямо, единственото неудобство, е необходимото време за растежа, което в повечето случаи отнема около 1-2 сезона след засаждането. Един от най-големи плюсове на живия плет е това, че създава звукова бариера и намалява вредния шум идващ от улицата.

Едно е сигурно, сигурността на Вашето семейство предходжда екстериорния дизайн на Вашата къща, затова Ви съветваме – мислете добре преди да изберете подходящия материал, с който да оградите къщата си.