видове тавани

Видове и идеи за тавани

Основните видове тавани са опънати тавани и окачени тавани. Всеки един вид има редица плюсове и оригиналност. Видът таван, който ще изберете, зависи от вашето конкретно пространство, както и от вашето дизайнерско намерение. Дали ще е сложен и цялото внимание ще пада върху него или ще е елегантно незабележим, допълващ вашия интериор.

Опънати тавани – основни характеристики и предимства

Основните видове опънати тавани са такива изработени от ПВЦ и опънати тавани изработени от полиестерни платна. А според самия дизайн те могат да бъдат матирани или гланцирани. Опънатите тавани са чудесен вариант за вашия домашен или търговки обект. Те са чудесно гъвкаво, икономично и архитектурно решение, което същевременно е практично и способно да направи зашеметяващо визуално въздействие. Опънатите тавани позволяват монтажа на всички видове осветителни тела. Опънатите тавани са подходящи както за ново строителство, така и за обновяване и декорация на настоящия ви интериорен дизайн. Монтажа на опънатите тавани е сравнително бърз (няколко часа в зависимост от размера на помещението, което ще се обработва). По време на монтажа няма замърсявания. Опънатите тавани са идеално пригодени за зони с висока влажност, тъй като материалът, използван за тях, не се влияе от влагата. Опънатите тавани са устойчиви на удари (те поглъщат удари, причинени например от топка или тапа от шампанско), няма да се напукат, избледнеят и променят цвета с времето.

Окачени тавани - основни характеристики и предимства

Окачените тавани са идеално решение за дома или офиса. Окачените тавани са също чудесен вариант, да скриете несъвършенствата по вашия таван, като кабели, петна, тръби и други. Сред редицата предимства на окачените тавани са богатия избор на стилове и дизайни, възможност за монтиране на оригинални осветителни тела, те са изключително устойчиви и лесни за поддръжка. Някои видове таванни плочки за окачени тавани са проектирани да предлагат подобрена звукоизолация чрез намаляване на звука отгоре. Друга основна характеристика на окачените тавани, се явява както плюс, така и минус, а тя се състои в това, че се намалява височината на помещението, но от друга страна свободното пространство за охлаждане и отопление, би довело до спестяване на пари от сметките за ток или парно. Окачените таванни плочки се предлагат в безброй дизайни, материали и цветове, за да съответстват на желания външен вид и стил на различни интериори.

Снимки на тавани