керемиди

Видове и избор на керемиди за покрив

Ако Ви предстои да се заемете с нелеката задача по ремонт на покрива на дома си, непременно първоначално трябва да се запознаете с различните материали и по-конкретно с различните видове керемиди, които можете да използвате за целта. Всеки тип керемиди имат своите специфики, както и своите силни и слаби страни. Накратко днес ще разгледаме видове и избор на керемиди за покрив.

Видове керемиди за покрив

От изключително значение за всички използвани материали е те да са качествени и да имат достоверна гаранция. Ето и най-популярните видове керемиди за покрив, които екипът на Супер Къртачи синтезира за вас:

Естествени керамични керемиди за покрив

От всички видове керемиди за покрив, естествените керамични керемиди за покрив са може би едни от най-често използваните материали при ремонт и изграждане на покриви. Всъщност те се използват при различните видове скатни покриви, което означава, че наклонът на покрива трябва да е поне 15-20%. Това е и едно от изискванията за поставяне на този тип керемиди. Важно предимство при тях е, че са много трайни, цената им е изключително ниска и не абсорбират влага.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Изкуствени керемиди за покрив

Изкуствените керемиди за покрив наподобяват много естествените керамични керемиди за покрив. Изработва се от различни материали, като пясък, цимент и вода. В много от случаите се използват и оцветители, за да изглеждат керемидите естетически по-добре. Голямо предимство при използването на изкуствени керемиди е дългият живот който имат.

Битумни керемиди за покрив

Битумните керемиди за покрив също са сред най-широко използваните при ремонт на покриви. Това е така защото цената им е много ниска, но от друга страна трябва да отбележим, че качеството им не е на ниво и това налага често подменяне. Затова тяхното използване реално не е много удачно, защото ще доведе до изразходването на ненужни средства и време.

Полимерни керемиди за покрив

Полимерните керемиди за покрив много приличат на изкуствените керемиди. Разликата между полимерните керемиди и изкуствените керемиди е, че за изработката на тези се използват полимери. Те се налагат като едни от най-предпочитаните материали при ремонт на покриви заради здравината и устойчивостта си.

къртене на комин
къртене на комин

Метални керемиди за покрив

Металните керемиди за покрив също са много предпочитани за използване, защото могат да се прилагат при покриви с всякакъв наклон. Конструкцията им е изключително лека, което ги прави практически вечни и не налагат честата им подмяна.

Независимо от избора на вида на керемидите, който ще изберете за своя покрив, важна е профилактиката и правилната му експлоатация. Всъщност често определящ фактор при избора на керемиди за покрива се оказва и цената, но ако сравните внимателно различните видове керемиди и изберете подходящите крепежни елементи към тях, Вашият покрив още дълго ще бъде свеж и нов, предпазвайки Вас и Вашето семейство от капризите на времето. Ако изпитвате затруднения при избора си, винаги можете да се обърнете за консултация към специализирана фирма.

Надяваме се, че сме Ви били полезни с настоящата статия и сме Ви разяснили какви видове керемиди за покрив се предлагат, за да направите най-добрия избор на керемиди за Вашия покрив.