хол

Видове щори и какви щори да изберем

Щорите за прозорци са сред най-популярното покритие на прозорци. Те са високофункционални и могат да изглеждат страхотно. Трудни са за почистване, но ползите от тях надвишават негативите. Независимо дали търсите уединение, стил или и двете, ние от Супер Къртачи ще Ви помогнем като Ви представим видове щори и съвети какви щори да изберем.

Видове щори

Щорите се предлагат в най-различни видове, материали и размери. Повечето щори се състоят от индивидуални летви, които се регулират надолу и нагоре, накланят се настрани, което Ви позволява да контролирате количеството светлина, което преминава през тях.

Вертикални щори

Вертикалните щори се състоят от дълги ленти, които се движат по хоризонтална лента в горната част на щората. В зависимост от стила, вертикалните щори се отварят настрани или се разделят в средата. Този вид щори са популярен избор за врати за вътрешни дворове и прозорци, които са от пода до тавана.

Венециански щори

Венецианските щори са най-широкоразпространени. Те имат хоризонтални летви, които се закрепят с връв от плат.Венецианските щори предлагат елегантен външен вид. Предпочитан избор са предимно за всекидневна и спалня.

Римски щори

Римските щори са също сред едни от най-предпочитаните видове щори. Те са изработени предимно от плат. По магазините се предлагат няколко вида на римски щори, но всички те функционират по един и същ начин. Когато римската щора бива повдигната, тя се сгъва в себе си. Римските щори се предлагат, както с подплата, така и без, в зависимост от различните нужди на клиента. Често предлагат различни допълнителни функции, като затъмняване и термо покритие.

Какви щори да изберем

На отговора на този въпрос, трябва да си отговорите самите Вие. Основното, от което трябва да се ръководите, това е за какъв тип помещение си търсите щора и за какъв тип прозорец Ви е необходима тя. Познаването на размерите на прозорците, които искате да покриете ще Ви помогне за по-разумно избиране на вида щора. Тъй като има толкова голямо разнообразие от видове щори има също толкова голямо разнообразие и на техните цени. Има няколко фактора, които определет цената при видовете щори, като това са: стил, материал, всякакви допълнителни функции, които покритието на щората има.

Щори за дома, не са сред покупките, които се правят всеки ден, така че премислете добре преди да инвестирате в тях. Съобразете и преценете, както стила дали да пасва на Вашия дом, така и качеството и функционалността.