Вижте какво не трябва да изхвърляме в тоалетната

Всеки знае какво е предназначението на тоалетната. Но освен място за усамотение, често я възприемаме и като кошче за какви ли не отпадъци – хартия, храна, продукти за лична хигиена. И ако пуснем нещо в тоалетната и не забележим проблем за момента, само след няколко дни изхвърленото може да напомни за съществуването си по най-неприятен начин.

Какво не трябва да изхврърляме в тоалетната

Ето няколко неща, които не трябва да изхврърляме в тоалетната и които ще ни спестят куп главоболия и разправии.

Кои са отпадъците, които често изхвърляте в тоалетната чиния

  1. Конец за зъби – Дори и да звучи странно, но именно това тъничко конче има способността да причини куп поразии. Как ли? Ами просто ще се омотае около останалите отпадъци по тръбата и ще доведе до запушване.
  2. Котешка тоалетна – Ако досега си мислехте, че щом е тоалетна, тя може да бъде изхвърлена в тоалетната, забравете. Всичко, което ще постигнете със сигурност е запушена канализация. А причината за това е много проста – котешката тоалетна абсорбира влагата и набъбва. В резултат на това тя се превръща в отличен “ материал“ за запушване на тоалетна.
  3. Тоалетна хартия – Тоалетната хартия може да не причини някакви поражения, но друг вид, най – вече вестниците се превръщат в перфектната тапа за тръбите. Проблемът не е , че няма да премине по тръбите, а ако се залепи някъде и около нея се образува тапа.
  4. Продукти за лична хигиена – превръзки, мокри кърпи, тампони за почистване на лицето. Забравете да изхвърляте продуктите за лична хигиена. Гледайте на тях като табу за канализацията. Хартиените кърпи, салфетки (дори и мокрите кърпички), тампони, памучни подложки, пелени за бебета нямат място там. Тях и всякакви други подобни трябва да се хвърлят само в кошчето. Всичко от горепосоченото абсорбира влагата, набъбва и води до запушване.
  5. Храна и остатъци, хранителни отпадъци – признайте си, колко пъти Ви е останала малко храна и вместо да я хвърлите в коша, я изсипвате тоалетната. Да, но това може да доведе до запушване на канализацията и водата да започне да се връща. Затова, дори и да е малко като количество, имайте предвид, че храната абсорбира вода и увеличава размера си. Тя се разлага и веднъж останала в канализацията може да се превърне в „циментиращ елемент“.