ремонт на жилище

Вижте как да платите за спешен ремонт на дома

Ако сте собственик на дом и вашият бойлер все още не е изгаснал, просто изчакайте. Те често се развалят и така или иначе излизат от форма на всеки 10 години. Така че трябва да очаквате всичко това с „нетърпение“.

Спешният ремонт на дома е финансов проблем, който никога не идва в подходящ момент. Нагревателите за вода всъщност са най-малкото от вашите притеснения; обикновено няколко стотин лева по-късно се връщате и към душа или плочките на банята. Но нова климатична инсталация или покрив… е, явно сега трябва да поговорим за ремонти с големи пари, които лесно могат да пробият бюджета ви за дълго време.

Неотдавнашно проучване на HomeServe USA разкрива, че 25% от собствениците на жилища в САЩ нямат заделени спестявания за основен ремонт на домакинствата. За България това число вероятно е още по-ниско. А почти половината собственици на жилища (48%) са извършили спешен ремонт на дома през последните 12 месеца, според същото проучване.

Когато се сблъскате с голям разход и нямате спестявания, за да се докоснете, към кого да се обърнете? Ние от SUPERKARTACHI ви предлагаме 7 начина за покриване на спешните разходи за ремонт на дома.

HELOC

Home equity line of credit ви позволява да се докоснете до стойността за вашия дом, която ви е необходима. Това е идеално решение за подобрения в дома, както и за тези неочаквани големи разходи. Но не забравяйте, че HELOC е заем, подкрепен от вашия дом, така че харчете разумно и плащайте своевременно.

Застрахователни претенции за собствениците на жилища

Не забравяйте да проверите застрахователната си полица, за да видите дали се покрива спешна помощ за ремонт на дома. Например, нов покрив може да има поне част от, ако не и всички, от разходи за подмяна, покрити, ако е повреден от буря. Може да не успеете да видите щетите с просто око, но квалифициран инспектор ще ги намери със сигурност.

Правителствена помощ

Някои програми за заем в различни страни позволяват на кредитополучателите да купуват или рефинансират имот, като се добавят допълнителни средства към общата сума на кредита за плащане на ремонти или надстройки.

Министерството на земеделието в дадена страна също може да бъде ресурс. Понякога безвъзмездни средства се предлагат и за собственици на жилища на възраст 60 или повече години.

Програми за развитие на общността

Тези програми се администрират от държавни или местни власти, агенции и финансови институции. Например, общините често използват безвъзмездни средства за развитие на общността, за да предлагат спешни кредити за ремонт или субсидии на местните собственици на жилища.

Понякога има ограничения за участие в такива програми, като ограничение на дохода, равно на 80% от средния доход на района. Други планове за помощ могат да обслужват собственици на домове за възрастни или инвалиди. Но си струва да се консултирате с вашия местен офис за жилищно настаняване, жилищно обслужване, жилищно управление или агенция по подобен род.

Помощ при бедствия

Ако ремонтът на вашия спешен дом е свързан с бедствия, може да искате да се обърнете към организации за подпомагане като Червения кръст или държавен орган. Тези пари са за основен ремонт за безопасност или санитарни условия на живот, а не за възстановяване на дома ви в състоянието преди бедствието.

Кредитна карта

Това вероятно е първият ни инстинкт: кредитната карта. Но помислете два пъти. Наличният ви кредит може да не е достатъчен, за да свършите работа. И ако вашата карта има висок лихвен процент, може да се наложи да изплащате последния ремонт на дома чак до следващия.

Рефинансиране на парични средства

И в краен случай, ако имате собствен капитал в дома си, може да помислите за рефинансиране на парични средства за спешни ремонти. Проблемът е, че може да отнеме време да пазарувате за добра ставка на рефинансиране.

Други ресурси

Допълнителна помощ за спешни ремонти в дома може да включва организции като Хабитат, местни организации за обслужване и организации с нестопанска цел, църковни доброволци и читалища.