всекидневна

Грешки при ремонта на хола

Когато започваме даден ремонт, обикновено тръгваме с голям ентусиазъм, смятаме, че пред нас няма да има никакви проблеми и всички врати са отворени. Планираме всичко до последния детайл, подсигуряваме си най – добрите майстори, избираме най – хубавите мебели, но…накрая нещо се обърква и крайният резултат не е това, което сме очаквали.

Защо се получава така? Нали всичко беше премислено? Нали прегледахме най – добрите интериорни списания и сайтове и заимствахме всичко от тях?

Когато започваме ремонт на определена стая, на първо място е важно да следвате собствения си стил. Вие живеете тук и ви трябва индивидуалност, лично излъчване, да оставите вашия почерк и да създадете помещение, което ще бъде удобно за вас и вашето семейство, а не да следвате и да копирате начина и стила на непознати за вас хора. Да, в Pinterest и Instagram може да намерите безкрайно много проекти, но те не са ваши. В тези домове живеят други хора, те си имат свой стил и начин на съществуване. Понякога те разполагат и с доста по – големи бюджети от нашия, имат достъп до много по – разнообразни и различни мебели и материали. Това, което ние може да направим е да заимстваме идеи и да ги пренесем у нас, но пречупени през нашата гледна точка.

Фирма Супер Къртачи – Ви показва кои са най–големите и най–често допусканите грешки при ремонт на дома и как да ги избегнете.

Залагате на стандартното

Защо да слагате бяла боя за стените, след като има толкова много цветове, от които да избирате? Или пък помислете за тапети!

Слагате прекалено много вещи

В малка стая е по–добре да сложите една по–голяма мебел, вместо много, но по–малки, така ще създадете усещане за повече пространство. Но избирайте с мисъл – ако таванът е висок, заложете на по–дълъг шкаф.

Прекалено много декорирате

Първо, помислете от какъв декор се нуждае вашата стая, а след това започнете да купувате. Гледайте на стаята като математик – разграфете я на различни зони – за работна, за почивка, за хранене, за спане.

Не съобразявате цветовете да съвпадат

По-светлите стени и по-светъл под създават илюзия за по-голямо пространство. Когато планирате текстила, мислете за цвета на дивана, тогава добавете в тон завеси или щори, килим, абажури…

Празни стени

Няма нищо по–скучно и тъжно от една празна стена. Задължително помислете за красива ярка картина, която да грабва погледа.

Нямате фокусна точ

Всяка една стая трябва да има фокусна точка. Това може да бъде аксесоар, камина, телевизор, произведение на изкуството. Въпросът е да привлича погледите и да създава интерес.

Не мислите за комфорта

Когато обзавеждате една стая, мислете за комфорта и удобството в нея. Целта е да се отпуснете след работа тук, да релаксирате и да я усетите като своя дом.

Не добавяте уау ефект

Всяка стая има нужда от нещо различно, изключително и неочаквано. Това може да е лампа, някакъв необичаен елемент или ексцентрична мебел. Въпросът е тя да превърне стаята в изключително място, което всеки ще запомни!

 

И за да бъде всичко перфектно, преди да започнете ремонта, подсигурете си надеждна и качествена фирма, която ще се погрижи за строителните и битови отпадъци. А ако се чудите коя, имаме предложение за вас. Супер Къртачи са винаги на разположение и ще отговорят на нуждите ви. Винаги можете да се обърнете към техния екип от специалисти по извозване на строителни отпадъци, а освен това няма да се притеснявате, че те ще се озоват на незаконни сметища.

Супер Къртачи разполагат със собствени камиони и разрешителни за извозване и депониране на строителни отпадъци в законни сметища.