почистване на гараж

Ефикасни съвети за пролетно почистване на гараж

Въпреки, че гаражите са едни от най-използваните пространства в домовете, те обикновено са и най-затрупаните. Ето защо пролетта е чудесно време да му обърнем малко повече внимание и да го почистим. Но как това да бъде по – ефективно? Днес екипа на Superkarachi.com ви представя 8 ефикасни съвета за пролетно почистване на гараж. Ето ги и тях.

Изготвяне на план за пролетно почистване на гаража

В повечето случаи пролетно почистване гаража може да бъде през уикенда. Ако вашият гараж е пълен с купища боклуци, които са се натрупвали с години, очевидно ще е необходимо повече време (а може би професионална помощ).

Направете ясен план какъв искате да е крайният резултат от проекта за пролетно почистване на гаража. Списък със задачи може да помогне за това. Включете и членовете на семейството или близки приятели, с чиято помощ ще ускорите процеса.

Разчистете и изхвърляне на стари вещи

Вторият от нашите съвети за пролетно почистване на гаража е разчистване и изхвърляне на стари и непотребни вещи. Трябва да премахнете всичко (да, всичко ), което не е заковано или не може да се изнесе от там и да изхвърлите всички непотребни вече за вас вещи. Това ще улесни почистването на гаража от горе до долу.

Групирайте артикулите, които излизат от вашия гараж в една от петте категории:

  • Запазвам
  • Дарявам
  • Рециклирам
  • Изхвърлям
  • Продавам

Ако се чудите за някой предмет, запитайте се дали сте го използвали през последните няколко години. Ако не сте го използвали, запитайте се дали оправдава пространството, което заема.

Ако вещите в купчината озаглавена Изхвърлям преобладават и се чудите къде да ги  изхвърлите, можете да се възползвате от екипа на Супер Къртачи, който може да ви предложи редица полезни услуги, като цялостно пролетно почистване и извозване на стари и ненужни вещи в София и региона.

Проветрете гаража си

Сега, когато вашият гараж е изпразнен, уверете се, че всички прозорци и всички врати, са отворени. Така може да огледате за мухъл или плесен, ако има такива.

Избършете и изметете гаража

Входът пред гаражните врати трябва да е свободен. Причината е, че след като изхвърлите всичко, ще има много мръсотия и прах, които ще излязат от тук. Избършете всички рафтове или повърхности (освен пода). Не пропускайте и стените. Почистете цялата натрупана мръсотия, прах и солни отлагания (ако живеете в райони, които използват сол по пътищата през зимата). Уверете се, че не пропускате нито един от ъглите.

Измийте гаража

След като вече е празен, е време да измиете и дезинфекцирате гаража с препарати. Оставете да изсъхне. А ако сте забелязали следи от гризачи сега е момента, да помислите и за тях.

Почистете вратите

Идва времето и на гаражната врата. Избършете я, проверете и механизмите за ръжда, изкривяване и други проблеми, свързани с годините. Една гаражна врата има множество движещи се части, като пружини, ролки, релси, панти и макари. Инспектирайте всичко.

Почистете касата на вашата гаражна врата

Гаражната врата често е част от екстериора на вашия дом, а това може да има голямо влияние върху привлекателността му. Дървена рамка на гаражна врата с избеляла или напукана боя или слепнала мръсотия не е най-хубавото нещо. Затова не забравяйте да обърнете внимание на касата на гаражната врата при пролетно почистване.

Създайте ефективна система за съхранение и организация в гаража

Вече е време да върнете всички необходими вещи в гаража. Запитайте се – имате ли обособено място за всеки артикул?

Ако не, помислете за надграждане на функционалността на гаража с решения за съхранение като шкафове и специални стелажи.