Идеи за беседка в двора

Мнозина от Вас сигурно виждат идеята за беседка в двора, като част от миналото, но ние не можем да се съгласим с това. Чарът, който може да внесе една беседка в двора идеално би завършила екстериора на Вашата градина.

Не е нужно вече да си блъскате главите и да си цапате ръцете, за да добавите беседка в двора. По магазините се предлага изключително голямо разнообразие от идеи за беседка в двора. Ето ги и нашите съвети и предложения.

Ръчно изработена беседка за двора

Ако имате желанието и свободното време, опитайте сами да направите ръчно изработена беседка за двора. Всичко, което трябва да направите е да изберете необходимите материали и да си ги набавите. Следващото, което трябва да направите е избора на местоположение и размерът на беседката. След, като анализирате Вашето свободно пространство, можете да започнете с избор на дизайн на беседката, който трябва да отговаря освен на Вашите предпочитания, а и на заобикалящата среда.

Градински перголи

Перголите са по-отворени от беседките и са по-подходящи за малки пространства. Разбира се не е нужно да се придържате към традиционната осмоъгълна беседка или квадратна пергола, когато проектирате своето външно пространство, разгледайте по-долу нашите идеи за беседка в двора и преценете сами, какво желаете и от какво имате нужда.

Материали за беседка в двора

Материалите използвани за беседка на двора, могат да бъдат всякаки в зависимост от Вашетите предпочитания. Можете да закупите комплекти за беседки и преносими беседки с балдахини във всеки магазин за дома и градината. Материалите, които можете да използвате са най-различни, като сред най-предпочитаните са екологичните – дървесина, бамбук или други рециклирани продукти.

Тази идея за беседка ще добави изключителна красота в задния Ви двор и моментално ще привлече вниманието на Вашите гости. Ще имате на разположение достатъчно място за почивка в свободното време. За абсолютно завършен вид, можете да добавите и бели балдахини, с които ще добавите и доза интимност.

Тази идея за беседка в градината позволява да добавите допълнително пейки вътре, като по този начин ще имате повече свободно пространство за социални събирания, вечери на открито в пълен комфорт за Вас и Вашите гости. Лесно бихте добавили допълнителни пейки и маси, за да купонясвате с Вашите приятели. Това определено би се харесало. Планът за този тип беседка в градината е лесен, особено за хора, които имат влечения към дърводелското майсторство.

Този тип беседка може да бъде изградена, като самостоятелна конструкция или да бъде част от структурата на Вашата къща. Беседка с осмоъгълна форма със сигурност ще изгради уникален облик на домашното Ви пространство, тъй като добавя нотка романтизъм със своята структура и простота.

Снимки на идеи за беседки в двора