Идеи за външни кухни

Готвенето и яденето навън може да бъде изключително приятно занимание в хубаво време. Но пренасянето на храна от къщата до двора може да бъде изключително неприятен момент и да помрачи приятното усещане, особено когато осъзнаете, че сте забравили солта. В такъв случай Ви предлагаме да помислите за изграждането на външна кухня, която да олесни целия процес. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да Ви представим някои идеи за външни кухни.

Външна кухня цена

Цената за изграждане на външна кухня, подобно на обновяването на старата закрита кухня, може да бъде много относителна и да варира в зависимост от избраните от Вас материали и уреди, което естествено е съобразено и Вашия отделен бюджет. При избора на външна кухня, Ви съветваме да изберете по-малка на размери кухня, като заложите на по-качествени материали, в сравнение с вътрешната Ви кухня. Причината е, че външната кухня няма да бъде толкова често използвана, колкото вътрешната, така че няма да имате необходимост от всички екстри и уреди, достатъчни са Ви най-основните кухненски принадлежности като кухненска мивка, котлон и кухненски шкав, в който да съхраните най-необходимите посуди. Но когато говорим за качество, външната кухня е изложена на по-сурови условия, в сравнение с вътрешната, затова парите, които ще спестите от размера на кухнята ги инвестирайте в по-качествени материали.

Дизайн на външна кухня

Ако разполагате с малка градина, лесно може да зонирате външната кухня с помощта на няколко плочки. Можете да ги използвате, както за пода, така и да ги монтирате на стената, което би придало страхотен винтидж ефект, особено ако заложите на ретро плочки.

Подарете си забава, създайте си коктейл бар. Ако бюджета Ви е ограничен, имайте предвид, че направата на коктейл бар, дори няма нужда от много средства. С малко повече креативност и компетентно мислене, можете да съотворите прекрасна добавка към Вашата лятна външна кухня. За направата на коктейл бар, можете да използвате варел, който да пребоядисате в свеж цвят, друг вариант е бъчвата, можете да използвате и дървени палети, както виждате за тези три варианта не са Ви необходими, кой знае колко сериозни инвестиции.

Друг чудесен вариант за Вашата лятна външна кухня е изграждането на бербекю зона. Ако сте ценител на скарата чудесен вариант би бил изграждането на барбекю, което също не изисква особено голям бюджет.

Ето ги и нашите предложения в снимки за дизайн на външна кухня: