хол

Идеи за декорация на колона в хола

Случвало ли Ви се е да искате да обзаведете някоя стая, но да сте изправени пред една неразрушима трудност – колона в средата на помещението. Ако желаете да се отървете от нея можете да се свържете с фирма за къртене, която да я изкърти за нула време, но ако това е носеща колона, шансът да се отървете от нея е нулев.  Същевременно тя разваля вида на стаята и спира всякакви творчески планове. В този случай ядът няма да е добър помощник. Тогава идва ред на креативността – а именно – вместо да се мъчите да я скриете, подчертайте я. Ето ги и нашите идеи за декорация в хола.

Носеща колона в хола – как да я декорираме

Как ли? Лесно е, стига да следвате няколко прости съвета и да се водите по дизайнерските правила.

Ако имате няколко колони и те са правилно разположени, защо да не бъдат те инструмент за зониране. Погледнете от позитивната страна на нещата – няма да спирате притока на светлина, няма да заемат твърде много ценно място в пространството, ако трябва да сравнявате с преградите и стелажите, а най – хубавото е, че няма да има онова усещане за претрупване.

Хубавото е, че тук нямате ограничения за цветовете – дали ще са в контрастен цвят, дали ще са с по-различна текстура или с някаква специална облицовка. Важното е колоните да се впишат в стила на дома Ви.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Избор на цвят за носеща колона в хола

стената или да служи като разделител, така че просто трябва да се премирите с неудобното разположение. Същевременно с това не искате да се вижда, т.е да има ярко присъствие. В такъв случай избора на цвят за носещата колона трябва да отговаря на цвета на стените в хола, за да се слее с цялостния интериор. В този случай е добре да заложите на монохромните схеми в интериора. За да отвлечете вниманието от колоната, сложете някакъв акцент – цветна възглавница, голяма картина или скулптура, които да грабнат окото, когато влезете в стаята.

Как да подчертаем носеща колона в хола

Друго решение е да подчертаете колоната или колоните, и да ги превърнете в ярък архитектурен елемент. Тук нямате ограничения – дали това ще бъде с мозайка, с картина, с дърво, с фреска. Освен това колоните могат да се превърнат в основата на Вашия стил – испански, гръцки, средиземноморски, ако заложите на правилния архитектурен финиш.

Ако смятате, че всеки детайл в интериора трябва да е функционален и всеки сантиметър трябва да има някакво предназначение, тогава преобразете колоната в колона за телевизор, шкаф, ниша, стена, на която да закрепите маса, декоративен елемент, арт кът или нещо друго по Ваш избор. Нека тя да бъде Вашата отправна точка, от която да разгърнете творческия си потенциал.