тераса

Идеи за декор на балкон

Малко са тези от нас, които имат привилегията да живеят в къща с открит двор, повечето от нас живеем в жилищни кооперации, при които терасата е единственото частно открито пространство. Балконът е една от зоните в нашите апартаменти, които имат огромни възможности за декориране. Ние от Супер Къртачи решихме да Ви представим няколко идеи и съвети за това как да превърнете балкона си в един от най-уютния кът във Вашия дом. Ето ги и на нашите идеи за декор на балкон.

Всичко, от което се нуждаете, за да се засладите на сутрешното или следобедното си кафе на балкона това е стол и маса. Препоръчваме Ви да изберете сгъваеми мебели, за да имате възможността ако Ви се насложи да освободите пространство.

Можете да инсталирате вградена пейка за сядане и да натрупате върху нея различни цветни възглавнички. Така имате гаранция, че по-силния вятър няма да събори или издуха Вашата мебел.

Това, което прави едно място да изглежда уютно са растенията. Времето навън е прекрасно, изкарайте на естествена светлина растенията, които са били затворени цяла зима в апартамента.

Помислете за подовата настилка. В повечето случаи подовата настилка на балконите се състои от теракот или бетон, затова Ви съветваме да помислите за нещо по уютно. По магазините се предлагат най-различни предложения за домашна или градинска подова настилка. Можете да положите килим или пътека, за да може съвсем да придобие завършен вид, а липсата на прозорци ще бъде единствената разлика между Вашия балкон и другите стаи от дома Ви.

Използвайте пространството и по стените. Това също ще засили усещането за уют на Вашия балкон. Можете да закачите картини, свещник, цвете или друг декоративен елемент.

Осветлението също е от голямо значение. Монтирайте осветителни тела с топла светлина. Един лампион би свършил страхотна работа, а ако нямате достатъчно място за лампион, можете да поставите настолна лампа.

В заключение Ви даваме идеята, ако разполагате с достатъчно свободно пространство монтирайте хамак или висящ плетен стол, с което ще финиширате уютния декор на балкона. Остава Ви единствено удоволствието.