обзавеждане

Идеи за модерен интериорен дизайн на дома

Промяната в интериора на дома е стъпка, на която се решаваме рядко, но обикновено имаме големи очаквания към крайния резултат. Ако и във вашия дом предстои ремонт или освежаване, Ви предлагаме няколко свежи идеи, които отговарят на модерните тенденции през този сезон и ще ви помогнат в избора на интериор.

Не изхвърляйте античните мебели

Една от модерните тенденции, която завладява жилищата този сезон, е комбинацията на антични със съвременни мебели. Това съчетание ще придаде особено очарование и изтънченост на дома ви. Така че, ако сте наследили старинни маси, скринове, легла или огледала, смело ги включете в обзавеждането на жилището си, съветват от фирма Superkartachi, която предлага индивидуални услуги при ремонт на дома и офиса.

Отворете дома си за естествената дървесина

Дървените мебели ще придадат допълнителна елегантност на помещението и ще внесат впечатляващ акцент във вашия дом. Така че, ако искате да сте в крак с модерните интериорни тенденции, покажете гредите на тавана и поставете кухненски шкафове или холна маса от естествена дървесина.

Мултифункционални мебели

Всеки съвременен човек неизменно се бори за повече пространство у дома, поради все по-малките размери на жилищата, в които живеем и все по-големия брой вещи, които притежаваме. Мултифункционалните мебели са идеално решение на тази задача.

Можете например да си поръчате рафтове, които се трансформират в маси за хранене, диван, който може да се разпъне до двуетажно легло или табуретка, в чиято основа има пространство за съхранение на различни предмети. На пазара има множество различни предложения, които ще помогнат на собствениците на малки жилища да се чувстват комфортно и да имат повече пространство у дома.

Цветовете са важни

Изборът на нови цветове за отделните стаи в жилището е една от най-важните задачи по време на освежаване и ремонт и предопределя как ще се чувстваме, когато сме си у дома.

Те имат голямо значение, тъй като придават нов живот във всеки интериор. Ако държите да сте модерни, имайте предвид, че актуални през тази година са лилавият и червеният цвят, които все по-често присъстват в препоръките на дизайнерите.

Разчупен втори план

Т.нар. втори план е изключително популярна тенденция в съвременния интериорен дизайн, която дизайнерите използват при наличие на ограничено пространство. Пример за разчупен втори план е, когато използвате преграда или мебели за съхранение като висока секция или библиотека, за да обособите две отделни помещения с различни функции.

Плаваща стълба

Ако живеете в къща на няколко етажа, можете да си направите плаваща стълба, която със сигурност ще се превърне в най-впечатляващата част от жилището ви. Можете да я изградите от солидна метална конструкция, която да се извива под формата на спирала и да не достига до пода, създавайки усещането за левитиращо във въздуха тяло.

Стъклена фасада

Стъклената фасада ще ви осигури обилен поток от естествена светлина и топлина, които ще проникват в цялото ви жилище. Можете да го защитите с масивни бели щори, които не само да ви скриват от любопитни погледа, а и да ви осигуряват нужната прохлада през лятото.

Кът за отдих

Ако разполагате с просторна терасата, можете да я превърнете във вашия уютен кът за отдих, в който да си почивате след дълъг и натоварен ден. За целта изберете светли и топли цветове, мебели от естествени материали, изчистени линии и цветя.