Идеи за обзавеждане на детска стая

Търсите идеи за обзавеждане на стая за малки деца? Това определено може да бъде предизвикателство, когато става въпрос за декорация. Всички искаме нашите деца да имат светло, неопетнено място за игра и вършене на всички домашни задачи. Не се притеснявайте – с малко вдъхновение може да бъде лесно и евтино да им осигурите забавни, атрактивни и организирани пространства.

Независимо дали търсите идеи за детска стая за момичета или идеи за детска стая за момчета, важно е да започнете с най-важното: легло и съхранение. Оттук нататък има много възможности да се отдадете на очарователна декорация и допълнителни естетически усилия.

Ето и няколко съвета, специално подбрани от superkartachi.com.

Интересни и функционални детски мебели

Сгъваемо легло за детска стая

Създайте повече пространство на пода със сгъваемо легло. Подовото пространство е много ценно в детската стая, това е зоната за изграждане на лего, влакове, приказни царства и часове на забавление. В една малка стая е страхотна идея да заложите на високо легло или пък на такова, което е сгъва или прибира в стената.

Секция с вградено детско бюро и рафтове

Перфектен вариант за обзавеждане на детска стая, без значение дали е за момче или момиче е избора на секция с вградено детско бюро и рафтове. Над бюрото може да се добавят лампи, книги, рамки със снимки и дори растение.

Ако в малката стая на детето Ви няма достатъчно място за подходящ рафт за книги, опитайте да инсталирате малко плаващи рафтове. Те може да не успеят да съхранят последните няколко книги за Хари Потър, но всичко, което е по-малко от 300 страници, няма да бъде проблем. Освен това говорим за чудесен начин да се създаде функционална стена в малко пространство, което е и стилно.

Избора на цвят за детска стая, не е толкова труден, колкото си мислете. Нашия съвет е да заложите на любимия цвят на Вашето дете, но в по-маслен, светъл нюанс. След като сте избрали вече цвета на детската стая, боядисайте подовите дъски с подобен цвят.

Този съвет е толкова добър, че никога няма да можете да разгадаете какъв е размерът на дадената стая. Да, килимите може да се усещат като по-естествен избор в детската стая, но голите дъски правят пространството визуално по-просторно, отколкото е всъщност.

Стремете се да поддържайте балансирана цветова схема. Малките детски стаи могат лесно да се затрупат от крещящи цветове, карайки ги да изглеждат тесни. Добре е компактното пространство да е бяло, но това, разбира се, не означава, че цветове и шарки не могат да се използват за добавяне на забавление и характер на стаята.

Добавете възглавнички и килимчета, за да увеличите въздействието. Имайте предвид, че предметите и играчките, насочени към децата, често са ярко оцветени или шарени, така че след нанасяне стаята може да изглежда по-балансирана, отколкото след първото боядисване.

Последвайте нашите съвети и няма да съжалявате! Нито Вашите деца.

Научете още по темата: ИЗБОР НА ДИЗАЙН ЗА ДЕТСКА СТАЯ