простор

Идеи за простор на терасата

Важен елемент за всяко домакинство е поддържането на чистотата му, което обхваща освен почистването на дома, а и на прането и простирането на дрехи. Екипът на Супер Къртачи, днес реши да сподели няколко съвета за домакините за това какъв простор за терасата да изберете.

Простор за терасата – основни видове

Важно е да има къде да се простират мокрите дрехи и точно поради тази причина са измислени просторите. Няма значение дали живеете в къща или в апартамент това приспособление е съществена и полезна част. Докато при къщите пространството е по-голямо, то и просторът може да бъде по-голям на двора или на тавана, но в апартаментите това пространство е по-ограничено и обикновено се намира на терасата. Има и апартаменти без подобна обособена част и използването на простор е по-трудно, но не и невъзможно. Много домакинства намират решение да поставят простор под прозореца от външната част на безопасно и удобно място за простиране или се монтират простор над радиатора за изсушаване на дрехите. Други варианти са сушилниците, които са подвижни и могат да се местят от стая в стая или да се позиционират в банята или мокрото помещение, а също така могат и да се изнасят в градината или на терасата при подходящи климатични условия. Вариантите, които се предлагат са хоризонтални и вертикални преносими сушилници.  Но въпреки тези приспособление, технологиите напреднаха и за улеснение и комфорта на домакинствата създадоха машина – сушилня, която е на базата на пералня, но изсушава дрехите. Но не винаги от финансова гледна точка е добро решение. Същото важи и за комбинацията пералня + сушилня.

Идеи за простор на терасата

Ще ви предложа някои идеи за простор на терасата, които са идеален вариант за всяко домакинство. Класическият вариант, които познаваме е опъването на тел или стабилно въже от едната стена до другата на терасата, като е заковано за метално приспособление за по-голяма издръжливост и на сравнително високо разстояние за простиране на спално бельо или одеяла, като се взима и предвид възможността от простиране на височината на конкретния човек от домакинството, които предимно се занимава с тази дейност. Другият вариант на тел или въжета е като те се поставят на самия парапет на терасата и са изнесени извън терасата, като по-този начин се освобождава пространство на самата тераса. Недостатъкът му е, че събира малко дрехи и много прах.

Сгъваем простор тип хармоника

Друг вариант за простор на терасата е сгъваемият простор тип хармоника. Удобствата, които предлага е, че може да се закрепи както на стена, така и на парапета на терасата. Той е устойчив, компактен и се събира, когато не се използва, което освобождава пространството.

Просторът за терасата може да бъде и окачен сушилник. Това е компактен вариант, който не заема много пространство, но не е много устойчив и се използва предимно за малки тераси.

Ако не желаете прането ви да е видимо има и алтернативен простор за терасата, който може да бъде монтиран от вътрешната част на парапета, но по този начин пространството на тераса в този момент остава неизползваемо.

Друга идея за простор за терасата са въжени простори с плъзгащ механизъм, така нареченият товарен простор. Металната конструкция ви гарантира устойчивост и възможност за отваряне на прозорци и комарници безпроблемно.

Ето и нашето снимково предложение за простор на терасата:

простор за терасата
простор за терасата
простор за терасата
простор за терасата
простор за терасата
простор за терасата