Идеи за разделяне на помещение с преградни стени

Напоследък в интериорния дизайн се формира една мода в оформлението, която се харесва на все повече хора – отвореният план. Това означава, че нямаме отделени стаи, а цялото жилище или една, две или три стаи са съединени в едно помещение. Това интериорно и архитектурно решение има както предимства, така и недостатъци. Ако кухнята и холът са заедно например, това създава усещане за сплотеност, но и миризмата от готвенето се наслоява в мебелите в хола. Ако спалнята е към всекидневната, тогава се губи елементът на интимност и уединение, но пък стаята изглежда по-голяма. Ето защо днес ние от Супер Къртачи решихме да Ви дадем няколко идеи за разделяне на помещение с преградни стени.

Във всеки един случай обаче има лесно и ефектно решение за визуално разделяне на стаята – преградни стени. Независимо дали обзавеждате голяма или малка стая, преградните стени могат да бъдат изключително полезни аксесоари. С тях може да разделите помещението на зони, да придадете свежест, да разчупите интериора и да създадете място за уединение.

Преградните стени могат да бъдат и фокусна точка, акцент в една стая, да придадат стил или да бъдат отправна точка за изграждането на стилен интериорен дизайн.

Разделяне на помещение с преградни стени

Когато говорим за преградни стени обаче, не си представяйте подвижна преграда. Ето ги и нашите предложения за разделение в стаята с преградни стени:

Разделяне на помещение с рафтове

Разделянето на помещение с рафтове е един чудесен и не много скъп вариант. Изберете открит рафт, особено ако стаята е малка, за да не спирате с       ветлината. Така ще имате визуална граница, ще запазите усещането за пространство.

Разделяне на помещение с шкаф

Разделянето на помещение с шкаф е особено полезно решение, ако трябва да разделите кухня и хол. В случая, изберете по–нисък модел шкаф, който да не превзема стаята, но да създава граници.

Разделяне на помещение със стъклена стена

Варианта за разделяне на помещение със стъклена стена е чудесен, тъй като няма да спирате светлината, ще придадете и много стил и елегантност на стаята, ще внесете щипка лукс и блясък. На пазара се предлага голямо разнообразие от стъклени преградни стени – с обикновено прозрачно стъкло, в мат, в цветно стъкло, в стъкло с шарки. Наред с това може да избирате и измежду алуминиеви или дървени рамки или пък да не слагате рамка, да бъдат плъзгащи се или статични.

Разделяне на помещение с дървените решетки

Дървените решетки изглеждат леки и ефирни, пропускат светлина и създават усещане за проветривост в пространството. Днес разделянето на помещение с дървени решетки се промъква обратно в модерния интериор, без да се създава претрупан вид.

Разделяне на помещение с мебел / диван

Правило, което може да следвате във всеки случай е да избирате елемент – цвят, материали, мотиви, които да кореспондират.

Вижте още от нашите интериорни предложения: ИНТЕРИОРНИ ИДЕИ ЗА КАМЕННА СТЕНА В ХОЛА