баня

Идеи за тапети за баня

Ремонтът на баня е едно от нещата, през което задължително всеки един собственик на жилище минава поне веднъж в живота си. Банята обикновено е най-малкото помещение в нашия дом, но това не означава, че е най-маловажно и невзрачно, колкото и малка да е тя с подходящ тапет за баня лесно може да се превърне в стаята с най-много артистизъм и индивуалност. Независимо дали сте избрали романтични флорални или модерни геометрични, тапетите за баня са чудесен начин да ѝ придадете стилен вид, цвят и шарка. Търсите идеи за тапети за баня – на правилното място сте.

Модерни тапети за баня

Боядисайте стените, дограмата, ламперията в същия нюанс като цвета на избраните от Вас тапети за баня.

Решили сте да закупите тапети за баня с повтарящи се флорални елементи. Имайте предвид, че малката стая с малки повтарящи се елементи, може да направи така, че стаята Ви да изглежда още по-малка. Затова концентрирайте се в избора на тапети с по-големи повтарящи се елементи.

Тапета в банята действа, като произведение на изкуството и придава едно различно усещане.

Ако искате престоя в банята Ви да е спокоен и релаксиращ, да се сравни с престой в спа-център, заложете на спокоен дизайн, не натрапчив с преобладаващи земни цветове.

Ако разполагате с голяма баня, можете да си позволите да я направите още по-колоритна, като освен тапет на стената, може да добавите и тапет на тавана. Поставянето на тапети за баня на тавана ще придаде усещане за величие, особено ако са обсипани с различни орнаменти. Тъй като тавана на банята има склонност да образува конденз, бъдете сигурни че отдушника е в близост до него.

Предлагаме Ви също да се замислите за тапети за баня, с графичен принт, вдъхновен от природата.

Избор на цвят за баня

Изборът на цвят за банята също не е толкова лесна задача, колкото изглежда. Препоръчваме Ви да изберете три цвята. Използвайте правилото 70/20/10, което гласи използвайте лек и ненатрапчив цвят, който да приложите на 70%, 20% заложете с една идея по-наситен цвят и само 10% внесете акцентиращ цвят, който да завърши цялата картинка. Друг вариант, който можете да приложете е да използвате 70/30 два неутрални цвята за бан, които от своя страна ще направят така, че от банята Ви да лъха на спокойствие и релакс.