врата за баня

Избор на врата за баня

Вратите за баня се различават от другите врати в стаята по своите размери и дизайн.

В същото време към тях се предявяват високи изисквания по отношение на надеждността и практичността. Преди да закупите врата за баня, трябва да проучите нейните характеристики. Тъй като те са непрекъснато подложени на променливи условия – висока влажност и температурни промени. Нашата фирма за кърти чисти извозва реши да сподели с вас малко повече полезна информация при избора на врата за баня.

Видове врати за баня

Всички врати за баня в зависимост от материала на производство могат да бъдат разделени на: дърво, стъкло и пластмаса.

Дървени врати за баня

Дървените врати за баня са изработени от MDF, ПДЧ, фурнир и ламинат. Предимството на такива врати е тяхната естествена структура, те правят стаята по-уютна и изглеждат благородно. Същият този органичен материал от друга страна се явява и като недостатък. Вратите за баня са способни да абсорбират и отделят влага, което в крайна сметка води до тяхното подуване. Ламинираните врати са се доказали най-добре в това отношение, но имат твърде ниска шумоизолация.

Стъклени интериорни врати за баня

Стъклените интериорни врати за баня са изработени от особено издръжлив материал, който много трудно би се счупил. Тези врати имат добра звукоизолация и висока устойчивост на влага. Те са екологични и привлекателни на външен вид. Благодарение на прозрачното или полупрозрачното стъкло, помещението визуално става по-широко. В същото време стъклените врати изискват допълнителна поддръжка, тъй като отложената кондензация оставя ивици върху стъклото.

PVC врати за баня

PVC вратите за баня са възможно най-подходящия вариант за баня. Те са издръжливи, не са застрашени от излагане на влага и пара. Те са изключително хигиенични и лесни за почистване.

Задвижващ механизъм за отваряне на врата за баня

Методът за отваряне на вратата може да бъде:

  • Люлка.
  • Плъзгане.
  • Сгъваем.

Люлеещите се врати са най-популярни, но в условията на спестяване на място си струва да разгледате по-отблизо плъзгащите се врати. Вярно е, че поради своя дизайн те имат по-малко добра звукоизолация.

Дизайн на врати за баня

Поради голямото разнообразие от интериорни врати, можете да изберете абсолютно всяка опция за банята, която ще бъде в хармония с цялостния стил на дома.

Вратите могат да бъдат семпли или да бъдат украсени с различни орнаменти: вентилационни решетки, стъклени панели, огледални елементи.

Вратата на банята е малко по-тясна от останалите врати в апартамента. Освен това на входа често има малък перваз. Имайте това предвид, когато поръчвате едни и същи врати за всички стаи.

Ние от Superkartachi.com ви съветваме да се консултирате със специалист, който ще монтира вашата врата за баня бързо, качествено и безпроблемно. Имайте предвид, че правилната инсталация значително ще увеличи експлоатационния живот на продукта.