Избор на градински мебели

Страхотните градински мебели могат да внесат уникално усещане на комфорт, докато си почивате в задния двор на Вашата къща. Откритите пространства привличат нашето присъствие изключително много, особено когато навън времето го позволява. Закупуването на градински мебели е също толкова важно, колкото и закупуването на мебели за вътрешно обзавеждане. Ето защо ние от Супер Къртачи, днес решихме да Ви представим идеи и съвети при избора на градински мебели.

Видове градински мебели

Kомплект градински мебели

Наличието на комплект градински мебели е чудесен начин да създадете перфектно място за хранене или достатъчно свободно място за поредната семейна сбирка. На пазара се предлага изключително голямо разнообразие, от градински мебели за двама влюбени, комплект за малка компания, както и големи грански мебели за голямо семейство. Ако Вашето семейство е многочленно или сте от хората, които често биват навестявани от гости, Ви съветваме да инвестирате малко повече средства в многоместни градински мебели. Така си гарантирате, че Вашите близки всеки път ще бъдат настанени изключително удобно и комфортно.

градина

Шезлонг за градина

Ако обичате да се препичате, да четете книга или просто да си почивате на слънце, Ви предлагаме още един вариант за градински мебели – заложете на шезлонг за градината. От ярки, сгъваеми опции до стандартен шезлонг или шезлонг на колелца, всичко това може да подобри значително удобството и комфорта във Вашата градина.

Шезлонг

Подходящи материали за градински мебели

Дървени градински мебели

Когато търсите подходящи материали за гранската мебел, вероятно ще търсите материали, които присъстват и във Вашия домашен интериор. Основната разлика обаче е, че материалите за гранските мебели трябва да са в пъти по-издръжливи, тъй като непрекъснато са подложени на дъжд, сняг, вятър, екстремно ниски и високи температури. Който и материал за градински мебели да изберете, никой не може да Ви гарантира 100% запазване. И все пак, като най-предпочитани си остават дървените градински мебели. Дървото има естествена красота, като цяло е лесно за работа и осигурява здрава рамка за маси, столове, пейки и друго обзавеждане.

Дървени градински мебели

Градински мебели от ратан

Друг силно предпочитан материал за градински мебели, това е ратанът. Градинските мебели от ратан придобиват все по-голяма популярност и търсене, благодарение на това, че са изключително леки, удобни и издръжливи и нямат нжда от специфична, ежедневна поддръжка.

Ако сте вдъхновени за още промени във Вашата градина, можете да прочетете и нашите ИДЕИ ЗА ГРАДИНСКО ОСВЕТЛЕНИЕ