Избор на кухненска мивка

Малко са предметите вкъщи, които се използват, толкова често, колкото кухненска мивка. Намирането на мивка, която най-добре отговаря на Вашите нужди е повратен момент в обзавеждането на една кухня, тъй като от нея зависи нейната функционалност и ефективност. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да ви дадем няколко съвети при избор на кухненска мивка.

Ако сте от хората, които рядко предприемат ремонти у дома, а сега Ви предстои ремонт на кухнята, спокойно можем да разбираме, че все още разполагате с онези големи бетонени стари мивки. За да замените старата с нова, ще се наложи да прибегнете до къртене на кухня, така омразно, но наложащо действие както за Вашите съседи, така и за Вас най-вероятно. След, като сте отстранили старите СКШ-та и захабени плочки е ред да пристъпим към избора на новата кухненска мивка.

Голяма единична кухненска мивка

Плюсовете на голямата единична кухненска мивка е, че тя се състои от един голям дълбок леген, който перфектно ще събира и най-големия Ви домакински съд или няколко такива. С подобна мивка, измиването на който и да е съд няма да представлява проблем за домакинята.

мивка
кухненска мивка

Двойна мивка в различни размери

Този тип двойна мивка Ви позволява да изпълнявате отделни задачи на две различни места. От едната страна можете почиствате съдовете, а от другата страна, някой Ваш помощник може да върши нещо друго.

Двойна мивка в еднакви размери

Този тип кухненски мивка са за хора, които обичат симетрията в дизайна. Останалите предимства ги изказахме в по-горния пример.

Тройна мивка в различни размери

При подобен тип кухненска мивка, в повечето случаи, се използват двата легена за измиване на съдовете и приготовление на хранителни продукти, а третото по-малко отделение се използва за изхвърляне на отпадъците.

Освен според големината, мивките могат да се разделят и по вид материал и дизайн. На пазара се предлага изключително голямо разнообразие от продукти.  Кой е най-подходящия за Вас, сами преценете.