матрак

Избор на матрак за спалня

В днешно време, много хора страдат от недостиг на сън, било то поради наличието на прекалено много стрес или от неудобен и некачествен матрак. Процеса по подмяна и избор на матрак за спалня може да се окаже изтощителна задача. Наличието на огромното количество продукти, които се предлагат по магазините Ви объркват и не знаете кой вид матрак да изберете…

Видове матраци

По магазините се предлага голямо разнообразие от видове матраци според материалите и цените. Представяме Ви най-популярните и най-предпочитаните сред тях.

Матрак от мемори пяна

Точко както звучи, този вид матрак се състои изцяло от мемори пяна. Матраците от мемори пяна са сред най-предпочитаните видове матраци, тъй като имат голяма опора и имат страхотна функция да поемат формата на тялото и да разпределят натоварването. Новите матраци от мемори пяна имат страхотна охлаждаща функция. Матрак от мемори пяна е най-добрият избор за най-претенциозните купувачи.

Матрак от мемори пяна

Матрак от латекс

Матраците от латекс са известни също със своя охлаждащ ефект и комфорт. Те могат да бъдат изработени от естествен латекс и синтетичен латекс. Благодарение на неговата устойчивост, могат да понесат дълги години експлоатация и да останат непокътнати. Още един плюс, който притежават матраците от латекс е, че те са изключително подходящ избор за хора, които са чуствителни към различни аромати, тъй като при този вид матраци, липсва всякакъв аромат.

Матрак от латекс

Регулируем матрак

Регулируемите матраци предлагат уникална възможност за промяна на позицията за сън в зависимост от Вашите нужди и предпочитания. Те могат да Ви предоставят повече възможности от традиционните видове матраци, като си повдигнете главата или краката. Те осигуряват допълнителен комфорт за хората, страдащи от хронична болка в тялото или просто искат да бъдат леко повдигнати докато спят, за да предотвратят хъркането.

Как да изберем най-добрия матрак за спалня

Първо трябва да помислите върху това дали изобщо имате нужда от нов матрак. Ако Вашия матрак е на повече от 8 години – отговора е категорично да. Ако имате проблеми със съня или изпитвате болки в гърба или шията – отново отговора е да. На второ място трябва да определите бюджета, който можете да отделите. Както казахме на пазара се предлага голямо разнообразие от матраци за спалня, на различни цени, но нашия апек към Вас е да не пестите пари за матрак. Третото нещо, за което трябва да помислите е за избора на материл за матрака. След това трябва да си зададете въпроса коя е най-често използваната позиция на тялото за спане, която практикувате. Това ще определи кои зони имате нужда от омекотяване, и в кои имате нужда от по-твърдо усещане. Отговора на този въпрос трябва да си дадете сами.