мивка

Избор на мивка за банята

Предстои Ви ремонт на банята или мивката Ви е прекалено стара и захабена и имате нужда от нова? Каквото и действие да сте предприели ние от Супер Къртачи искаме да Ви дадем няколко съвета, за това как да вземете най-правилното решение при избор на мивка за банята.

Изборът на мивка за баня е едно от основните и най-важни решения, които трябва да вземете след къртенето на баня. Освен, че тя трябва идеално да пасва на Вашия интериор, трябва да е удобна и практична и по възможност да се почиства лесно и бързо.

Видове мивки за баня

Днес на пазара се предлага изключително голямо разнообразие от видове мивки, според дизайна, според това от какъв материал са изработени, функционалност и т.н.

Най-често материалите, от които се изработват мивките за баня са: керамички мивки, мивки от смола и мивки от камък. А според дизайна, днес на пазара се предлага все по-голямо разнообразие, затова избрахме да засегнем най-често срещаните видове мивки.

Мивка с поставка

Мивка с поставка е възможно най-стандартния тип мивка и е сред най-предпочитаните видове. Тъй като тя не заема особено голяма площ, тя се нарежда сред топ избор на мивка от българския потребител. Техните елегантни линии могат значително да увеличат визуално пространството в малкото помещение, като същевременно подобрят външния му вид. Тъй като са сред най-търсените видове мивки за баня, производителите са принудени да предложат и най-богат избор на дизайн.

Закрепени мивки

Окачени мивки за баня закрепени за стената или плота, благодарение на скоби и болтове. Този тип мивки обикновено стоят изцяло над плота. Ако искате да придадете тежест и лукс на Вашата банята изберете този тип мивки. Почистването им обаче е малко по-сложно, тъй като зоната зад нея не е видима и малко по-труднодостъпна. Ако разполагате с шкаф над мивката, това може да се окаже пречка, тъй като обикновено те са в пъти по-високи от останалите стандартни мивки, което от своя страна ще ограничи свободното пространство над нея.

Вградени мивки

Мивки за бани, вграждащи се в самия плот. Този тип мивка създава един изключително изчистен изглед, тъй като се вижда минимална част от нея. Този тип мивки са изключително подходящи за натоварени семейни бани. Обикновено този тип мивки изглеждат страхотно с плот от камък. Ако решите да направите подобна комбинация, освен зашеметяващия външен вид, ще бъдете привилегировани в процеса по почистването ѝ. Тя се почиства бързо и лесно, тъй като няма пречещи елементи, които да забавят процеса.

Който и тип мивка да изберете, вярваме, че ще направите най-правилния избор. Надяваме се, че тази статия Ви е била от полза в избора на мивка за банята.