izkurtvane-na-nastilkata-v-dvora

Изкъртване на настилката в двора

Лятото е време за ремонти по къщата. А дворът е едно от най-обичаните места както от децата, така и от възрастните. Но в старите къщи настилката пази белезите от миналите времена и се нуждае от подмяна. Тъй като тя е свързана до голяма степен с къщата и външните стени на къщата, е необходимо да бъде изкъртена внимателно.

Проблеми при изкъртването на старата настилка в двора:

Тъй като настилката се намира на специфични места около къщата и тревните площи, се налага внимателното ѝ отстраняване. Тази дейност не може да се извършва от непрофесионалисти, тъй като се налага да имате специализирана къртачна техника.

Къртенето може да се наложи по две причини. Първата е изкъртване с цел поставяне на почва, а втората – с цел смяна на настилката.

  • Изкъртване с цел поставяне на почва

Ако искате на мястото на старата бетонна настилка да направите трева площ, е необходимо да отстраните. Но това не е никак лесно, особено ако в нея има и вложена стомана. Освен къртачна техника, ще е необходимо и техника, която да среже стоманената мрежа, с която е захванат бетонът. Освен това е важна и дълбочината на изкъртване. Тъй като може след бетонния пласт да има леска, се налага допълнително изкъртване, за да се осигури място за полагането на почвата.

  • Изкъртване с цел смяна на настилка

Ако настилката е плочи (тип градешки плочи), се изисква не само сила, но и умения за отстраняването им. Ако на тяхното място искате да положите друг вид настилка, се налага да се изкърти, така че да не се наруши наклонът на настилката.

При изкъртването можете да направите пробив във водопровдната и отводнителната инсталация на къщата, затова не предприемайте нещо толкова сериозно и трудоемко сами. Помислете и за отпадъците, които идват след себе изкъртването. Също така не забравяйте и за извозването им до депото със строителни отпадъци и транспортните разходи.

Доверете се на фирма, която да изкърти, изчисти и извози старата настилка от двора

Фирмата, която предлага и най-конкурентните цени в София, е superkartachi.com . Тя ще изкърти, изчисти и извози старата настилка от двора. Не го премисляйте дълго, а ѝ се доверете още сега. Те ще осигурят подходяща основа за новата тревна или твърда настилка.