интериорен дизайн 2022

Интериорен дизайн 2022 – нови тенденции

През следващата 2022 година новите тенденции в интериорния дизайн ще бъдат все по-удобни и все по-доближаващи се до миналото. Ще ги разделим на две: тенденции, които са дълготрайни, които ще бъдат актуални и в следващите няколко години. Втората група са микротрендовете. Ето и какво подбра екипът на Супер Къртачи специално за своите читатели. Представяме ви какви ще бъдат новите тенденции в интериорния дизайн през 2022 година.

Модерни цветове 2022

Днес всички ние очакваме спокойствие и релаксация у дома, умножена по комфорт. Ето защо много хора харесват неутралната палитра от естествени нюанси, като черно, бяло, нюанси на сиво и приглушени цветове. Бежовото е възможно най-подходящия цвят, като основа, както в студените така и в топлите нюанси. Сред една от популярните марки бои обяви цвета Brave Ground за цвят на 2022 година.

Интериорен дизайн 2022

Заоблени форми в декора

Мекотата и женствените форми днес са на върха си: това се отнася както за архитектурните решения, така и за избора на мебели и декор. Днес строгите линии и оформления са омекотени от мебели без ъгли. Обърнете внимание на масите, лампите, пуфовете и диваните. Дори столовете и табуретките имат омекотено тяло, а не твърда, права структура.

Минимализъм

Минимализмът е признат за част от модерния интериор на 2022 г. Това е друга глобална посока, подсилена от ситуацията през 2021 г. По време на пандемията мнозина се опитаха да се отърват от стари нефункционални неща. И това се отрази не само на гардероба, но и у дома. Наличието на въздух и свободно пространство е основното изискване за апартамент.

Природни елементи в обзавеждането на дома

В забързаното ежедневие, в което живеем все по-малко хора отделят време, за да прекарат близо до природата. Ето защо все по-предпочитан избор се превръщат декоративните природни елементи. Обградете се с естествени материали и текстури, за да обзаведете дома си. Най-популярните текстури през 2022 година ще бъдат: оникс, мрамор, гранит и дърво. Мебелите изработени от светла дървесина ще са топ избор и ще създадат допълнителен уют.

Това е само малка част от новите тенденции за 2022 година в интериорния дизайн. Очаквайте продължение по темата в най-скоро време.