плочки в банята

Какви плочки за баня да избера

Ако планирате ремонт на баня във вашия дом, то непременно трябва също да помислите за плочките за баня, като идеалната основа за нея. Днес ние от Superkartachi.com решихме да ви помогнем с избора, като ви дадем по малко разяснение за видовете плочки за баня.
Плочките в банята могат да зададат целия тон на дизайна на вашата баня, определяйки външния ѝ вид и усещане. Различните видове плочки за баня предлагат различни предимства и внасят различни качества в цялостния дизайн на банята.

Избор на подходящи плочки за баня

Керамични плочки за баня

Керамичните плочки са особено подходящи за бани. Те са водоустойчиви, което ги прави идеални за типично влажните и мокри условия. Това също е удобно качество, когато става въпрос за почистване на стените или пода на вашата баня. Керамичните плочки също са много издръжливи на сериозна ежедневна експлоатация. Банята е сред най-често използваните помещения в нашите домове и като такава със сигурност не искате плочките ви да се напукат в хода на ежедневното износване. Ако сте монтирали правилно керамичните плочки за баня и ги поддържате добре, те могат да издържат до 20 години.

Теракот за баня

Теракота е може би най-често използвания материал за подова настилка в банята. Те са изработени от червена глина и са перфектна основа за вашата баня. Теракотените плочки за баня се предлагат в огромно разнообразие на дизайн и текстура, което в допълнение ги превръща в топ избор на пазара.

Стъклени плочки

Стъклените плочки са интересно и нестандартно решение за избор за баня. Предлагат се в малки мозаечни размери. Тъй като се предлагат в богат избор от цветове, те значително разширяват вашите възможности за дизайн. Това, за което трябва да вземете сериозно под внимание, е че стъклото с естествено хлъзгаво покритие, така че ако искате да използвате стъклени плочки на пода на банята си, най-добре е да увеличите тяхната устойчивост на приплъзване с непързалящ се уплътнител.

Избор на дизайн на плочки за баня

Избирайки плочки за банята, вие сте изправени пред голям и разнообразен избор. Те се предлагат освен в различни цветове, но и с различен дизайн и текстура. Плочките за баня се предлагат и в различни размери, което допълнително ви дава възможност за нестандартен и разнообразен дизайн. Ако разполагате с по-малка баня, тогава по-големите плочки може да не са толкова подходящи, тъй като те могат да направят стаята да изглежда по-малка. Но с богатото разнообразие от размери има много възможности за дизайн, който ще максимизира пространството на вашата баня.