Какво трябва да се вземе предвид при къртене и събаряне

Процесът по демонтаж и събаряне на цяла сграда или постройка е сложен, изисква опит и много познания. Разрушаването на стари сгради, къщи, временни постройки, гаражи, бараки и други подобни е дейност, за която със сигурност ще са ви необходими услугите на професионална фирма кърти чисти извозва. За да се разруши една сграда безопасно и ефективно, трябва да се има предвид каква е конструкцията, каква е площта на парцела, близостта й и точните отстояния до съседни сгради и редица други специфични аспекти. В никакъв случай не се доверявайте на хора с малко или без опит! Трябват ви хора с дългогодишен опит и професионалисти, с които да се консултирате, тъй като те имат специализирана техника, квалифициран екип и ще успеят в кратки срокове да се справят с поставените задачи. Но какво трябва да вземете предвид преди къртенето и събарянето на сгради.

Особености при събаряне на сгради

Процесите по разрушаване и събаряне много често са неизменна част от строителния процес за разчистване на строителната площадка най-вече. Независимо дали ще има къртене на стени или части от тях, за пренареждане на разпределението, или тотално разрушаване на конструкция и събаряне на сгради, често това е неизбежно, за да осъществите идеите си. В повечето ситуации се действа прибързано без да се обмисли всичко, което се случва при къртене и събаряне, преди да се започне да се действа като това води до трагични последствия. В крайна сметка събарянето на сгради е най-рискованата дейност в рамките на строителството. Именно затова е добре да се запознаете с нещата, на които трябва да обърнете внимание преди да пристъпите към събарянето на сгради или къртене на стени и плочи.

Видове методи за събаряне на сгради

В зависимост от начина на извършване съществуват различни методи за събаряне на сгради:
Събаряне на сгради чрез експлозиви / взривяване
Този метод за събаряне на сгради е изключително опасен и много добре трябва всичко да бъде обмислено преди да се действа. За сметка на това всичко се случва много бързо, ако сроковете ви притискат.
Ръчно събаряне на сгради
Събарянето на сгради или части от тях се осъществява посредством ръчни инструменти с помощта на опитни професионалисти и е много практично за по-малки обекти или части от тях.
Машинни събаряне на сгради
Събарянето на сгради с помощта на машини е масовия и предпочитан метод когато е нужно да се случи бързо с по-малко работна ръка.

къртене събаряне

Какви рискове крие събарянето на сгради

Всички процеси свързани с къртене, разрушаване и събаряне на сгради крият не малко рискове, които трябва да бъдат предвидени преди началото на процеса, за да се гарантира максимална безопасност. Дори и най-малката грешка може да доведе до фатални последици, така че събарянето на сгради, както и къртенето на стени, плочи и други конструкции трябва да се извършва само от опитни професионалисти. В зависимост от метода на разрушаване, къртене или събаряне, ще има предпоставки за различни рискове. Например, ако се планира събаряне на сграда с машини, то тогава се обособяват забранени зони за преминаване с оглед безопасността, както и проверки на конструкцията на сградата както преди, така и след разрушаването й. За по-малки проекти с по-малки площи за къртене като стени, плочи и други също е добре да се поставят обезопасителни ленти в обсега на къртенето.

Не бива да си мислите, че ще можете да се справите сами, защото е изключително опасно хора без опит да го правят и ако искате да го направите както трябва, ще трябва да потърсите професионална фирма за събаряне на сгради, кърти чисти извозва. Това е така, защото те разполагат с нужното оборудване и уменията да се справят с такава работа. Когато решите да наемете фирма кърти чисти извозва, уверете се, че тя има опит и разполага с необходимата техника и способности. Важно е да се възползвате от професионална фирма за събаряне, защото само тя може да гарантира, че работата ви ще бъде извършена правилно и безопасно. Преди събарянето и къртенето на каквото и да било трябва да планирате проекта внимателно. Това означава, че трябва да разгледате всички детайли на сградата или конструкцията, която искате да къртите. Ще трябва да направите това, преди да започнете, а също така трябва да знаете, че ако искате да го направите бързо и ефективно, ще трябва да наемете професионална компания, която има опит в бизнеса със събаряне. Те разполагат с нужните мощни инструменти като къртачи, багери, товарачи и друга тежка механизация.