Как да изберем най-подходящата кухненска маса

Независимо дали търсите да закупите първата си кухненска маса или искате да подобрите тази, на която се храните от години, пазаруването може да бъде колкото вълнуващо, толкова и трудно занимание.

Ето какви са нашите съвети при избора на кухненска маса, които много бързо ще Ви ориентират в обстановката.

Избор на кухненска маса

Винаги търсете по-големи кухненски маси, отколкото смятате за необходимо. Кухненската маса е нещо, което ще се използва много. То трябва да Ви предоставя максимален комфорт, така че е добре да е голямо. Не се ограничавайте в размера.

Все пак оставете пространство. Ако отидете твърде далеч, в другата крайност, с прекалено голяма за пространството кухненска маса, тя ще изглежда затрупана и претрупана. А самата кухня ще изглежда твърде малка и потискаща.

Уверете се, че има достатъчно място за минаване покрай Вашата нова кухненска маса.

Кръгла кухненска маса за тясно пространство

Изберете кръгла кухненска маса, ако нямате място. Кръглите кухненски маси са чудесен пример за компактно използване на пространството. Те обикновено имат по-малки ръбове от правоъгълните или квадратните си колеги, така че можете да ги поставите в пространство, което е идеално за различен тип маса. Те също са чудесни за други кухненски места за хранене, кътчета за закуска и зони за хранене с отворена концепция.

Стъклена кухненска маса

Вземете си стъклена кухненска маса, ако имате тъмен апартамент. За съжаление, не всеки дом разполага с изобилие от пространство или много естествена светлина. Отговорът? Стъклена маса. Винаги ще отваря и ще озарява всяко пространство.

Да, стъклената маса ще изисква малко повече поддръжка, отколкото дървената, когато става дума за петна, но и чистенето в крайна сметка не е болка за умиране.

Кухненска маса от метал

Не се страхувайте от кухненски маси от различни метали. Златото, среброто, месингът, желязото – и всички други метали – са силни самостоятелно и те се съчетават добре с практически всеки цвят или модел под слънцето. По принцип никога не трябва да се притеснявате дали Вашите медни крака на масата ще отговарят на страхотния нов тапет, който сте намерили – защото отговорът винаги ще бъде „да“.

Не се страхувайте да смесвате и металите. Мисълта за два лъскави нюанса един до друг може да изплаши някои хора, но всъщност ще Ви хареса.

Е, готови ли сте да си купите нова кухненска маса? Ако е така, се надяваме, че нашите съвети са Ви били полезни. Следвайте ги стриктно и ще видите, че изобщо няма да съжалявате. Да, намерете най-доброто за Вас, защото Вие просто го заслужавате. Цветове, форми, материали… дори малко екзотика, можете да експериментирате и да творите на воля, защото така се ражда изкуството.

От сърце Ви пожелаваме много успех при пазаруването.