кухненска мивка

Как да изберем смесител за кухненска мивка

Дошъл е моментът за ремонт на кухнята, зад гърба Ви вече са останали всички къртачни дейности, кухненското обзавеждане вече е на път, избрали сте и кухненска мивка, остава Ви единствено избора на смесител. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да ви дадем няколко насоки за това как да изберем смесител за кухненска мивка.

Повечето хора избират смесител за кухнята въз основа на външния вид и това е огромна грешка. Да, външния вид има огромно значение при избора, но има и още важни фактори, които трябва да вземете под внимание.

Видове материали за смесител на кухненска мивка

Повечето производители на кухненски смесители, предлагат своите продукти изработени от основно три вида материали и това са хром, никел и бронз. При избор на материал, вземете под внимание други подобни материали, които присъстват във Вашата кухня. Не е от първостепенно значение те да съвпадат изцяло, но е добре да ги комбинирате така, че да си пасват. Ако Вашите кухненски шкафове разполат с дръжки, препоръчваме Ви и смесителя за мивка, да е от същия материал като тях. Хромът е може би най-издръжливия и най-лесния материл за поддръжка. Ако Вашата мивка е подложена на непрекъсната употреба – смесител от хром е най-добрия избор. Никелът е също издръжлив материал, но е податлив на пръстови отпечатъци, водни петна, така че би имал нужда от по-засилена поддръжка. Изборът на бронзов смесител за кухнята е може би най-неблагоприятния избор, тъй като те имат специално покритие, което често и лесно бива надраскано.

Когато избирате смесител за кухненската мивка, добре уточнете бюджета си. На пазара се предла изключително голямо разнообразие от продукти и цени, в зависимост от функционалността, материалите и дизайна. Нашият съвет към Вас е да не се втурвате диретно към най-евтиния вариант. Ако бюджета Ви не е изключително стеснен, замислете се за среден клас смесител, който освен, че ще изглежда стилно, ще Ви върши и страхотна работа в кухнята.

Ако над Вашата кухненска мивка има рафт, измерете свободното растояние между него и мивката и на база пространството преценете, какъв сместил би стоял добре за това място. Смесителите за кухненски мивки варират в най-различни размери и височини.

Кухненски смесители не се купуват и сменят често. С всеки изминал ден пазара се пълни с все по-интересни и удобни продукти на изключително конкурентни цени.  Затова премислете добре преди на направите окончателния си избор.