Как да изберете цветовата палитра за Вашия дом

Избирането на цвят за една стая може да бъде доста приятна задача, но да изберете цялата палитра от цветове за цялата къща може да се окаже много голямо предизвикателство, тъй като грешната работа с цветове може сериозно да разруши хармоничния изглед на дома Ви. Ето защо ние от Супер къртачи решихме да Ви дадем насоки как да изберете цветова палитра на Вашия дом.

Като за начало вместо да избирате палитри от брошурите на големите магазини или да черпите идеи от интернет, Ви съветваме да надникнете в собствената душа или навън в природата, да помислите кое наистина би Ви харесало, кои цветове биха Ви накарали да се почуствате уютно и хармонично у дома. Когато избирате палитра, започнете с три цвята. Изберете неутрален нюанс и добавете още два тона за акцент. Когато сглобявате палитрата си, имайте предвид, че Вашия неутрален цвят трябва да има присъствие във всяка стая. Това спомага да се обедини палитрата в цялата къща и да се постигне баланс. Доминиращия цвят на стената в едно пространство, можете да го използвате в другото като акцент. Препоръчваме Ви да започнете с по-трудния избор, а именно с мебелите и аксесоарите.

Когато избирате Вашата цветова палитра, може да искате да започнете с контрастни цветове, нещо тъмно в съчетание с нещо светло. Ако желаете да влеете малко цвят във Вашето помещение добавете нещо ярко.

Ако сте привърженик на по-неутралните, бледи стени, Ви съветваме да потърсите обзавеждането, аксесоарите, килимите и завесите в цвят.

Един друг лесен начин да изберете цветове за интериорните бои е да използвате плат с печат, за да добиете по-добра визуална представа. Ако разполагате със спални комплетни в различни цветове и принтове, нахвърлете ги на леглото или на масата и отпуснете въображението си да проработи. Визуализирайте как и къде можете да напаснете всеки един цвят от това, което виждате пред очите си.

Потърсете Вашите интериорни цветове в произведенията за изкуство. Ако сте от хората, които се вълнуват от изкуство, този вариант може би ще се окаже най-лесен и приятен за Вас. Започнете с избора на картини и други декориращи елементи, ръководейки се от тях избора на палитра от цветове за Вашия дом ще се превърне в изключително лесна и приятна задача. Всички знаем, че художниците са майстори на цвета и светлината.

Надяваме се, че сме Ви били полезни с тази статия. При наличието на всички съвети, не забравяйте най-важното – започнете с търсенето Вашата палитра от цветове вътре във Вас.