Как да изградим къща за игра в двора

Понякога децата имат нужда, да бъдат малко насърчени, за да оставят телефоните, таблетите и компютрите и да се отдадат на типично детинската игра навън. Какво по-хубаво от това, докато Вие си пиете кафето в двора на Вашата къща, да наблюдавате детето си радостно да подскача и да се радва в малка постройка, която лично Вие сте изградили с двете си ръце. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме днес да Ви дадем насоки за това как да изградим къща за игра в двора на нашия двор.

Точно като при възрастните децата се нуждаят от собствено пространство, а един от най-добрите начини да им го осигурите е като им направите собствена къща за игра. Въпреки това изграждането на детска къща за игра ще изисква определено планиране.

За да стартирате процеса е необходимо, като за начало да изберете най-подходящия терен и да го подготвите за бъдещата постройка. Не подценявайте проекта, детската къща за игра не е шега работа, тъй като ако не положите нужните усилия и старания рискувате да застрашите безопасността на Вашето дете. Важно при избора на терен е той да е твърд и равен, да има естествена слънчева светлина, по възможност да няма пряк контакт със съседите, мястото да е достъпно от всички страни. От голямо значение е и терена да е максимално сух и да няма опасностност от възможно наводнение. Друго условие, което е във Ваш плюс е, това къщата за игра да се вижда без проблем от прозореца на Вашия дом. И последно, но не по важност това е да няма надвиснали дървета и клони над постройката.

Необходимо е да стартирате с основно почистване на двора, трябва да премахнете всички неравности като камъни, боклуци, корени и т.н. Задължително условие е да осигурите стабилна основа, уверете се че няма да има крива структура. Можете да изберете за основа бетон, павета или друга предварително измислена основа. Важно е да помислите и за повдигане на основата, над земята, за да предотвратите риска от поддаване или гниене.

Следващото, за което трябва да помислите е Вашия бюджет и материали. Тук всичко е съобразено с това, с което разполагате като финанси. Разбира се, когато става въпрос за нашите деца, ще направим всичко възможно за да им дадем най-доброто.

Относно външния вид и цветове на къщата за игра, Ви съветваме да се консултирате с Вашето дете. В крайна сметка, къщата ще бъде за него и е редно то да изкаже личните си предпочитания. По-този начин ще му покажете, че неговото мнение е от значение. След като къщата добие завършен вид и вие и Вашето дете ще се чуствате горди, че имате пръст в тази постройка.