градина

Как да направим малката градина да изглежда по-голяма

Как да направим малката градина да изглежда по-голяма може да се окаже истинско предизвикателство и не лесна задача, която трябва да подценявате. Както в интериорния дизайн има редица тънкости, така и в екстериорния имате изключително много възможности, за да подобрите Вашата градина.

Ако разполагате с малка градина или двор не тъжете, те имат редица плюсове, като най-големия от тях е, че са лесни за почистване, а с настоящата статия ще разберете и как да направите така, че да изглежда по-голяма. Ето и съветите на Супер Къртачи.

Градински рафтове

Рафтовете и куките не са само за вътрешната част на Вашия имот. Не е необходимо рафтовете да са чисто нови, закупени от магазина – напротив. Ако пазите стари дъски, прозорци, палети, отделете няколко часа работа по тях, за да им вдъхнете живот. Пребоядисайте ги, изшлайфайте ги, в интернет има толкова много идеи, на които можете да се доверите. След, като направите Вашите ръчно изработени рафтове, преместете върху тях саксиите с цветя, които стоят по земята и добавете разни градински аксесоари. По този начин ще освободите допълнително свободно пространство от земята.

Градински нива

Изграждането на нови вертикални равнини биха добавили нов поглед върху Вашата градина. Това може да се осъществи като направите потънала или повдигната тревна зона, друг вариант е като изградите стабилна дървена основа с височина не повече от 20-25см., която в последствие може да превърнете в място за отдих.

Градински мебели

Изборът на градински мебели за малка градина е може би най-труден. Малко са градинските мебели, които да не заемат много пространство и същевременно с това да бъдат практични и удобни. Препоръчваме Ви да отделите повече време при търсенето им. И още един съвет – изпробвайте преди да закупите.

Помислете за всеки ъгъл

Помислете как може да използвате всеки един сантиметър от Вашия двор и се възползвайте от пълния му потенциал. Използвайте ъглите за изграждане на място за отдих, освен практичност, ще успеете да отвлечете вниманието от стените и оградите и ще създадете илюзия за свободно пространство.

Цвят

Мислете за екстериора си, така както бихте помислили за интериора. Бялата боя често се използва за малки и тесни пространства, тъй като тя е непретенциозна и създава илюзия за чистота, опростеност и най-вече свободно пространство. Боядисайте стените, преградите, оградите и градинските мебели в бяло, освен че е ще разширите мислено пространството ще придадете изчистен и стилен вид на Вашата градина.

 

Надяваме се, че нашите малки идеи за това как да направите малката градина да изглежда по-голяма са Ви били от ползва. Това, което Ви остава е да се насладите на топлите слънчеви дни и на прекрасната си усъвършенствана градина.