кухня

Как да направим супер модерна кухня с малко пари

Удобната, практична и красива кухня вече не е лукс, а жизненоважна необходимост за всяка една домакиня. Доказано е, че когато човек готви с удоволствие, храната е в пъти по-вкусна. Тук обаче идва и финансовия проблем, в който осъзнаваме колко са скъпи наистина хубавите и качествени кухни. Ето защо днес решихме да подберем за вас няколко идеи за това как да си направите супер модерна кухня с малко пари.
Както може би предполагате няма как да получите абсолютен максимум в обзавеждането на вашата кухня, в това число максимално качество и уникален дизайн и всичко това за без пари. Идеите, които сме подбрали за вас се коренят, в това как да се справите с подръчни материали, така, че за да изглежда кухнята ви нова и модерна.

Изчистен дизайн на кухня

Първият най-добър съвет, който можем да ви предложим, за да направите така, че тя да изглежда супер модерна, това е да заложите на изчистен дизайн на кухня. Какъв по-добър вариант да спестите пари, като просто не купувате нищо излишно. Вземете само това, което ви е крайно необходимо, за да изпълните домакинските си функции. Не претрупвайте интериора с излишни уреди, мебели, посуда и декоративни елементи. А относно изборът на цветове за кухнята, нашия съвет към вас е да изберете светли, бели цветове за стените и уредите, а използвайки посудата и декоративните елементи да внесете модерен цветен акцент.

Обновяване на кухненски шкафчета

Обновяването на кухненските шкафчета не винаги означава тяхната смяна. Те могат да бъдат надграждани, а не сменяни. Можете да изберете подходяща боя в зависимост от материала, от който са изработени, или можете да ги претапицирате с кожа, да им залепите декоративни семпли, ненатрапчиви стикери, или да ги облепите с фолио, а ако смените и кухненските дръжки – получавате чисто нови кухненски шкафчета.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Евтини кухненски мебели и оборудване

Оставете крановете, които не се нуждаят от смяна. Но ако имат нужда от подмяна, не го отлагайте. Бъдете внимателни при избора, тъй като всички сме чували за максимата, че „евтиното винаги излиза скъпо“. Съветваме ви да изберете кранове, които не са от топ производители и марки, тъй като в повечето случаи се случва да плащаме повече само заради марката, а не заради качеството. А що се отнася до кухненските мебели, ако не бързате много с тях, ви съветваме да следите многобройните промоции в големите вериги магазини. Интересен и добър избор при кухненските мебели би бил ако изберете такива, които не са в комплект. Така ще получите една уникалност и ще сте сигурни, че няма никой друг да има, като вашата кухня.

Кухненско осветление

По магазините за осветителни тела се предлагат уникални по рода си и дизайн видове осветление – от достъпни до безбожно скъпи лампи. Най-евтиния вариант, който можем да ви предложим е да заложите на един основен светлинен източник, като в допълнение добавите LED ленти, за допълнителна светлина и комфорт. LED лентите са изключително достъпни, а резултатите които можете да постигнете с тях са повече от невероятни.

Акцентираща кухненска стена

Ако сте заложили на изключително изчистен дизайн в кухнята си и се чудите по какъв начин да внесете цвят или друг акцент, ви съветваме да направите акцентираща кухненска стена. Най-бюджетните варианти, които можем да ви предложим са с помощта на тапети, кухненски плочки, декоративни камъни или PVC панели за стена.
Изберете леки, незабележими завеси в цвета на стените, нека малките домакински уреди и ярки съдове се превърнат в декорация. Някои от най-добрите декорации в кухнята са стайните растения или домашно отгледани билки в пластмасови саксии и плетени кошници.