всекидневна

Как да направите дома си уютен с малко пари

През горещите летни дни, всички искаме домът ни е да е минималистичен, без излишни аксесоари по диваните, столовете и пода, които да задържат още повече топлината ни. Но след като стане мразовито, искаме тези аксесоари да направят жилището ни топло и уютно. Понякога само един малък детайл може драстично да промени целия интериор на една стая и да ви помогне да създадете уникална и вдъхновяваща атмосфера у дома.

Ние от СУПЕРКЪРТАЧИ се постарахме за Вас и синтезирахме, някои основни идеи, за това как придадете уют на вашия дом с малко пари.

Купете си изкуствена кожа

Това създава изключителен уют, а и изглежда луксозно. Независимо дали е поставена на гърба на стола, на прага на вратата или в центъра на стаята, тя Ви осигурява топлина и е естетически приятна за окото декорация.

Приглушете осветлението

Запалете свещи. Без значение какви ще бъдат те, в различни размери, групирани в гроздове, те ще направят дома ви по-уютен, създавайки топла атмосфера. Свещите осигуряват опростена елегантност и изтънченост за малко пари. Отървете се от надземните лампи и инвестирайте в настолни, стенни или подови, които да светят с топло осветление.

Украсете с книги

Вярваме, че книгите са нещото, което присъства във всеки един дом. Те могат да бъдат невероятен декор и да придадат домашен уют.

Възглавници по земята

Големите възглавници и меки пуфчета са далеч по-евтини варианти за сядане от столовете и диваните. Меките възглавници в близост до земята, приканват гостите Ви да се почустват уютно в неформална атмосфера.

Произведения на изкуството

Това, което може да ви отдалечи от уюта у дома, са голите стени. Нищо не кара едно жилище да изглежда по-живо от стени покрити с изкуство и снимки. За щастие е лесно да монтирате картини, принтове и снимки от личните Ви спомени, без да харчите купища пари.

Вкарайте естествено дърво у дома

Това е неоспорим факт и мислим, че всички ще се съгласите, че наличието на дървото у дома, придава чувство за топлота. Без значение дали ще е пейка или малка странична маса, или ако те не са Ви по бюджета можете да ги замените с кошница с нарязана дървесина. Това може да изглежда изключително впечатляващо, дори и да нямате камина, в която да ги изгорите.

Сега, когато направихте дома си по-уютен, не забравяйте да му се насладите. Уютът е не само във физическото пространство, но и в умственото. Отделяйки по-малко време за това, Вие ще бъдете не само по-продуктивни, когато се върнете на работа, но и по-щастливи в живота си, тъй като сте отделили време да се порадвате на малките неща.