бетон

Как да направите евтин ремонт на дома си?

Ако живеете в един и същи дом от много години е естествено да искате да го реновирате и надстроите. Това обаче може да ви струва скъпо. Нов комплект кухненски шкафове ще струва хиляди левове. Новите плотове, суетите за баня и подовете също. Не сте готови да поемете разходите по традиционния, по-скъп ремонт? Фирма SUPERKARTACHI Ви предлага 20 евтини начина да прекроите дома си.

Повърхности

Използвайте хартия за отлепване и залепване с неръждаема стомана за уредите. Това ви осигурява модерния облик, към който се стремите, без астрономическата цена. Вашият уред ще има фасада от неръждаема стомана на част от цената на реалната сделка. Никой няма да знае разликата.

Инсталирайте нови капаци на таблата – това са капаците на светлинните ключове и електрическите контакти. Основното бяло покритие ще струва около 1 лев всяко в големите магазини за дома и освен това са лесни за инсталиране. Ново, чисто бяло покритие ще изглежда много по-хубаво от старото, пожълтяващо покритие, което сте имали. За допълнителен страхотен ефект в кухнята, опитайте капаци от неръждаема стомана.

Сменете копчетата на дръжките и пантите. Това са евтини довършителни щрихи, които правят огромна разлика, а инсталацията им е бърза и лесна. По същите начини можете да закупите и нови шкафове във вашата къща.

Сменете абажурите си. Това е на пръв поглед малък детайл, който има потенциал да направи огромна промяна. Ако започвате да правите малки промени като тази, опитайте да измислите тема, която да надгражда всичко от вашия дом и то да изглежда сплотено.

Подобрено осветление

Уверете се, че „светлинният спектър“ от вашите крушки е подходящ. Искате меки светлини, които излъчват оттеник в жълто / червено оттенък в зони като хола. Или пък си мислите за ярки крушки, които излъчват сини тонове в зони като вашия домашен офис или библиотека?

Инсталирайте нови щори или завеси на прозорците. Щорите от дървесен материал са също толкова красиви и класни, колкото и виниловие. Като допълнителен плюс, те са по-трудни за разваляне, ако имате деца или домашни любимци в къщата.

Закачете още огледала. Закачвайки повече огледала, увеличавате светлината, която минава през къщата. Ако можете да окачите две огледала в една и съща стая, поставете ги на противоположни стени; това ще направи стаята да изглежда по-голяма. Можете дори да ги окачите на места, които са над нивото на очите, като над камината например.

Декорацията

Пренаредете мебелите си. Не е задължително да си купувате нови мебели. Просто създаването на нови форми и реорганизирането на потока в жизненото пространство може да направи чудеса. Пренареждането не е достатъчно? Добавянето на някаква украса ще даде на вашите мебели нов цвят или модел, а и това е още един предмет, който може да добави към темата на вашия дом.

Можете да ушиете нов комплект спално бельо и калъфки за възглавници от стари дрехи или плат. Можете също да изплетете одеяло. Нямате ли достатъчно добри? Винаги ще намерите откъде да си купите плат изгодно.

Също така, изхвърлянето на ненужните предмети може да направи пространството много по-приятно, а всичко, което искате да изхвърлите, можете да дарите на нуждаещите се.

Боя

Пребоядисайте стените си и / или сменете тапетите си. Ще се изненадате какво може да направи един свеж слой боя за вашия дом. Опитайте с матово покритие, ако преди сте имали гланцово покритие. Ако имате тапети, сменете ги или нарисувайте нещо на тяхно място.

Освен това, боядисвайте тавана си с нов, свеж цвят. Някои хора експериментират с меки неутрални цветове по стените и смел цвят на тавана или избират бели стени с ярко жълт таван или светло бежови стени с патладжанено / лилав таван. Ако смелият стил е вашият, продължете го.

Довършителни щрихи

Почистете и настройте вашите комини, камини и вентилационни шахти. Грижата за тези части не представлява козметичен ъпгрейд, но ще направи работата на вашия дом по-ефективна.

Палете свещи или тамян или използвайте освежител за въздух. Нов аромат може да ви помогне да се насладите на усещането за по-хубава атмосфера.