Как да обзаведем дома си в италиански стил

Всички знаем, че Италия е страната, която държи изключително много на изкуството независимо под каква форма. Тя е родната страна на едни от най-великите модни дизайнери, дизайнери на мебели и други. Ето защо ние от Супер Къртачи днес решихме да Ви представим няколко съвета за това как да обзаведем дома си в италиански стил.

Италианският стил на обзавеждане служи за пример за повечето от интериорните дизайнери, тъй като има много отличителни черти.

Италиански аксесоари

Италианските аксесоари са чудесен начин да подобрите цялостно италианско усещане у дома и да внесете допълнителен уют във Вашия дом. Италианските интериорни дизайнери залагат предимно на натуралните, естествени цветове, които се срещат навсякъде е природата. Това са кафяво, бежово, камък, кремаво, златисто, жълто и т.н. освен това италианските аксесоари за дома са един чудесен вариант за подарък, към ценителите на изкуството.

Панормални прозорци

Средиземноморските страни имат топъл климат и много слънчева светлина всеки ден. А какъв по-добър начин да му се насладите, като инсталирате панорамни прозорци. Те са сред една от най-изразените черти на италианския стил. В Италия прозорци без завеси би било немислимо. Що се отнася до завесите е важно да отбележи, че трябва да са плътни, така че да спират светлината, когато е необходимо.

Просторни стаи

Италианците са изключително социален и емоционален народ, те обичат партитата, обичат да празнуват с приятели и да прекарват време със семействата си. Поради тази причина те наблягат на големите, просторни стаи с достатъчно място, за да се поберат всичките им приятели и роднини. Кухните им също са големи, идеални за приготвяне на храна за цялото голямо семейство.

Практични стаи

Италианците имат ясно изразен стил за това да придават значение и смисъл на всичко, което правят. Така те идеално комбинират стила и комфортът. При тях статите са практични, удобни, така, че без проблем да успеят да се насладят на дома си. А земните тонове още повече допринасят за уникалното усещане за стил и комфорт.