малка светла кухня

Как да обзаведем малка кухня

Всеки запален кулинар мечтае за просторна и голяма кухня, но за съжаление не винаги това е постижимо. Когато жилището ни е прекалено малко е добре да имаме няколко идеи как да обзаведем малката кухня, така че да не изглежда още по-малка и схлупена.

Обикновено кухните с ограничена площ са разположени или на една стена, или на ъгъл, за да се спести и съответно използва максимално пространството. Друг важен момент е цветът на кухненския кът. Той трябва да бъде светъл и свеж, защото тъмните тонове стесняват визуално още повече помещението. Важно при интериорния дизайн на малката кухня е разположението на обзавеждането. Трябва да съобразите добре как да поставите електроуредите и шкафовете. Нашият съвет в такива ситуации е да се ориентирате към вградените електроуреди, които са много функционални и спестяват много пространство.

Ако например трябва да сместите в едно сранително тясно помещение кухнята и трапезарията, то добро решение е да използвате барплот. Той може да се използва както в процеса по подготвяне на храна, така и като място за хранене. Друг вариант в този случай е да проектирате кухнята, така че всички уреди и шкафове са разположени покрай стената, а близо до прозореца, където има естествена светлина може да се постави масата за хранене.

Също така можете да си създадете повече място за складиране като разположите например горен ред с шкафове над мивката. Можете да използвате цялото пространство до тавана.
Една хитрина за малка кухня е част от приборите и посудата да са закачени на стената. Това не само би Ви улеснило докато готвите, но и ще Ви спести много допълнително пространство в чекмеджетата и шкафовете за съхранение.

Винаги може да се импровизира с пространствата в кухнята дори и да не са толкова големи, колкото ви се иска, като същевременно да се разположат уредите и шкафовете в кухнята удобно и функционално. Ако все пак мечтаете за повече пространство, то можете да слеете кухнята с балкона или хола. Това е много често срещана практика в днешно време. За да изпълните тази задача обаче ще Ви е нужна фирма за къртачни услуги. Можете да разчитате на нашия екип. Ние сме професионалисти и гарантираме качествени резултати на ТОП цени.

Надяваме се, че статията ни ще ви помогне да преобразите своята собствена кухня по възможно най-добрия начин.