Как да организирате гаража си

За много от нас, автомобилите ни се нареждат сред едни от най-ценните вещи, които притежаваме. Често срещан проблем е обаче, наличието на гараж, който е в пълен безпорядък, претрупан с голямо количество ненужни вещи, от които не остава свободно място за Вашия автомобил. Затова ние от Супер къртачи, решихме да Ви представим няколко варианта за това как да организирате гаража си.

Правилното съхранение на Вашите вещи ще осигури повече свободно място, ще се запази по-дълго време помещението чисто и следователно ще удължи живота на Вашия гараж.

Като за начало, отделете поне два дни, за да вкарате гаража си в ред. Препоръчваме Ви, да поканите близък приятел, който на драго сърце би Ви помогнал със задачите. След, което е време да пристъпите към действие.

Стартирайте процеса, като извадите всички вещи от Вашия гараж и ги разпределете по купчинки, в зависимост от типа на предназначение. Прегледайте абсолютно всички предмети, които притежавате, всички опаковани и разопаковани вещи. Никога не знаете от къде може да изскочи нещо важно. Разпределете предметите в три купчинки: предмети, които ще запазите, тези, които можете да обявите за продан и купчинка с вещи, които ще изхвърлите. С част от предметите, които не Ви трябват, можете да зарадвате близък приятел или познат с тях. Тези, които смятате да изхвърлите, Ви съветваме да наемете фирма, която да изхвърли отпадъците до съответните сметища, в рамките на една приемлива сума, ще спестите време. След, като завършите подбора на предмети, тези които ще задържите започнете да ги нареждате в кутии. Съветваме Ви да използвате прозрачни кутии, визуално няма да е изглежда много добре, но това ще Ви осигури голямо удобство при търсене на определен инструмент или вещ.

Не пропускайте безопасността. Повечето от Вас най-вероятно съхраняват различни горива, било то за автомобила, мотора или косачката. Това от своя страна е предпоставка за образуване на пожар, затова винаги дръжте годен пожарогасител в гаража. Инсталирането на детектор за дим също ще Ви осигури допълнително спокойствие.

Нареждайки обратно вещите по местата им, не пропускайте да ги наредите според предназначението и употребата им. Предмети, които използвате заедно и често, трябва да се съхраняват близо един до друг. Поставете обемисти предмети в ъглите на гаража, където няма да застрашат цялостта на колата Ви. Най-често използваните предмети, поставете в близост до вратата на гаража. А сезонните или рядко използвани предмети преместете на най-труднодостъпните места.

Винаги дръжте предметите във Вашия гараж далеч от пода, разбира се, когато е възможно. По този начин ще осигурите много повече свободно пространство за преминаване и за колата Ви. Ако сте решили да си закупите готови стелажни конструкции, се уверете, че има крачета към тях. Това ще Ви осигури възможността, по-лесно, бързо и ефективно да почиствате пода на гаража.

Нашият най-голям съвет е правете това минимум два пъти годишно и Ви гарантираме, че проблема с мръсотията и липсата на свободно пространство, няма да е вече проблем за Вас.