освежаване на жилището

Как да освежим дома си с малко пари

Всяко жилище има нужда от обновяване и освежаване веднъж през няколко години. Много често обаче се получава, така че нямате възможност да правите цялостен ремонт вкъщи, особено ако се налагат дейности като къртене. Ако все пак сте решили, че ви се иска да внесете разнообразие у дома по някакъв начин, защото вече обстановката ви е омръзнала, то в настоящата статия можете да прочетете предложенията на Superkartachi за освежаване на дома за малко пари.
Първият ни съвет за освежаване на жилището е пребоядисването. Този процес си е неизбежен и по принцип, още повече ако имате пушачи в семейството или малки деца. Най-хубавото е, че можете сами да се захванете със задачата по боядисване. Ако не можете да пребоядисате цялото жилище, тогава изберете само част от него. Например боядисайте само едната стена в хола в по-ярък цвят и до нея разположете дивана.
В случай, че не Ви се занимава или все пак Ви се струва, че е по-добре да оставите професионалисти да се заемат, не се колебайте да се обърнете към тях.
Още един лесен вариант за освежаване на жилището е добавянето на малки детайли, като например няколко възглавници за дивана, картина, килим или цветя. Тази идея няма да Ви струва почти никакви усилия. Можете също да подмените старите завеси с нови. На пазара се предлагат страшно много видове пердета от различни материали и в различни разцветки, които можете да закупите на изгодни цени. Единственото, което се иска от вас, е да се заредите с търпение и да потърсите.
Друга добра опция за освежаване на дома е претапицирането на старите мебели. Ако нямате финансова възможност да закупите нови мебели, то можете да удължите живота на старите като ги “облечете” в разлини свежи дамаски. В допълнение към това може да пребоядисате и някое шкафче или пък стол. Бързо, лесно и ефектно.
Последното ни предложение за разчупване на обстановката у дома е разместването на мебелите. Това няма да Ви струва пари, нужни са Ви само малко въображение, време и усилия.