спалня със завеси

Как да освежим спалнята с нови пердета и завеси

Отегчени ли сте oт хола си? Спалнята се нуждае от освежаване? Живеете под наем и имате огромно желание за нов облик на помещенията? Ако искате да направите някои промени в дома си, но имате ограничено време и бюджет, ние имаме решение за Вас. Нови пердета и завеси!

Ние от Супер Къртачи решихме да споделим с Вас няколко идеи за това как да освежим спалнята с нови пердета и завеси. Нищо не променя една стая така, както го правят завесите. Те задават тона на интериора, независимо дали искате той да бъде уютен или елегантен. Ето как да изберете правилните пердета и завеси и да вдъхнете нов живот на интериора си.

Избор на цветове за пердета и завеси

Помислете за това дали искате да прекроите напълно стаята си или просто да внесете свежа нотка в това, което вече имате. Ако работите със съществуващите цветове на стените и мебелите, можете или да изберете те да съответстват на завесите с елемент от тях или да добавите някакъв контраст с изцяло нов цвят или шарка.

Може да искате да добавите жълто към сивите си стени, например. А за изцяло нов външен вид направете завесите като отправна точка за Вашата интериорна цветова схема и изградете своя козметичен ремонт около тях. Гарантираме Ви, че ще останете доволни!

Но Вашите избори не спират дотук. Винаги можете да комбинирате завеси с щори и отново да контрастирате цветове и шарки. Можете да окачите две или три различни завеси, ако прозорците Ви са големи, в контрастни шарки – една обикновена и една шарена от всяка страна може да изглежда зашеметяващо. Ако не вярвате, просто опитайте.

Когато избирате материал и цветове за пердета и завеси имайте предвид, че ако сте избрали по-некачествени материали има сериозна опасност цвета да избледнее поради слънчевата светлина. Това играе роля при вземане на решението за цвят на завесата, тъй като някои могат да избледнеят значително по-лесно от другите. Неутралната палитра в този случай може да работи по-добре, ако сериозно се притеснявате от увреждане на слънцето и ако искате да сменяте завесите в дома си максимално рядко.

Какви пердета да изберем – дълги или къси пердета

Жизненоважно е да изберете завеси, които са в правилното съотношение с Вашата стая. Дългите завеси на малки прозорци ще изглеждат меко казано странно, но ако искате да добавите височина на стаята, можете просто да окачите завесите си по-високо. Решете дали искате Вашите завеси да висят така, че да се опират по пода или ще търсите по-традиционен, елегантен завършек.

За да изберете перфектните завеси за Вашата стая, трябва да вземете предвид функцията на пространството. В една спалня със сигурност ще искате по-плътни пердета, които ще пазят светлината през нощта и ще поддържат топлината или хладината съответно.

Добавянето на завеса може да помогне да се избегне нежелана светлина.

Е, избрахте ли вече?