стар комин

Как да отстраним стария комин

Ако сте от хората, на които им предстои обновяване на жилището, нямате много свободно пространство, а старото коминно тяло заема много място, ние от Супер къртачи Ви предлагаме чудесно решение на този проблем, а именно как да отстраним стария комин.

Къртенето на комин не е никак лесна задача, много от хората я подценяват и решават, че ще се справят сами, но имайте предвид – усилията могат да се окажат много повече, отколкото всъщност ще Ви струва, затова Ви препоръчваме най-добре да се обърнете към професионалист.

 

Важно е първоначално да уточним, че комина се състои от две части: външно и вътрешно коминно тяло. Вътрешното коминно тяло е от първостепенно значение за цялостта на комина. Освен основната му функция, той има и още едно предназначение, а то е да укрепи и изолира стената на Вашия дом. Вътрешното коминно тяло е изпъкнало във всички помещения през, които минава, а когато той не се използва най-доброто решение, което можете да вземете е да го отстраните. Имайте предвид, че отстраняването на вътрешното коминно тяло не е процес от една стъпка. След като деконстроирате коминното тяло, ще трябва да сте готови да поставите нещо друго на негово място стоманена греда, която да укрепи изкъртените стени. За разлика обаче от външното коминно тяло, премахването му ще причини много прах и отломки, затова Ви препоръчваме да се обърнете към специализирана фирма в сектора кърти чисти извозва за да си спестите всички неприятности и спокойно да се радвате на сбодното пространство във Вашия дом.

 

Течовете и структурните повреди са най-честите причини, за отстраняване на външно коминно тяло. Ако неговото отстраняване се направи внимателно, то трудно би се нарушила вътрешната декорация. Необходимо е също така да се обърне специфично внимание на всички газови, водопроводни и електрически  системи инсталирани във Вашия дом.

Когато стане дума за къртене на комин трябва да имате предвид, че отстраняването му е труден процес, който потенциално може да доведе до сериозни структурни проблеми. Най-добре е да има няколко човека, които да работят по проекта, а наличието на екип от специалисти може значително да намали риска от усложнения.