чистене на кухня

Как да почистите къщата или апартамента си бързо

Бързате да се прибирате у дома след дълъг и изтощителен работен ден, представяте си как си взимате душ и се изпъвате на дивана, но … шок и ужас. Всичко е точно така, както сте го оставили сутринта, а именно с главата надолу. Това, което най-вече плаши хората, когато стане дума почистване е, че не знаят от къде да започнат. Ние от SUPERKARTACHI Ви Предлагаме няколко съвета, за това как да се преборите с мръсотията и безпорядъка за нула време.

Създайте си настроение

Tова, че започвате една не много любима дейност, не означава, че трябва да я вършите с нежеланието, с което сте я започнали. Заредете любимия Ви плейлист на компютъра или телефона и действайте.

Освободете си територия

Oтделете няколко минути, за да премахете всички потенциални препятствия от пътя си. Вземете торба за боклук и съберете всички празни кутии и опаковки от храни и напитки, останали по плота и масата. Мръсните дрехи по пода изхвърлете в коша за пране, а чистите сгънете и приберете по съответните места.

Отгоре надолу

Започнете почистването отгоре надолу. Нали не искате да хвърлите куп усилия в чистене на пода и в последствие да се сетите, че сте пропуснали най-горния рафт в ляво…

Разпределете задачите по територии

Преповъчваме Ви да започнете с тази част на апартамента Ви, която е най-мръсна, най-голяма, най-трудна. След като приключите с нея, всичко останало ще Ви се струва като песен.

Бъдете комбинативни

В продължение на това, което споменахме по-горе, ще добавим, че обикновено най-мръсните помещения в нашия дом са банята и кухнята, поради непрекъснатата експлоатация. А защо да не ги изчистим едновременно, питате се как… В повечето случаи препаратите, които се използват за почистване на банята и кухненските уреди, изискват малко време, за да подействат. Това, време Вие можете да спестите, докато чакате да подейства препарата в банята, можете да напръскате котлона в кухнята или да измиете струпаните съдове в мивката.

Декоративна част

След като сте преминали най-тежките задачи, идват наред най-сладките – подреждането. Започнете с меката мебел – подредете възглавните по диваната, така както бихте искали да изглеждат и така, както биха Ви били най-удобни. Пренаредете вещите по холната маса, върнете по местата тези, които не са на мястото си. Върнете книгите, които се прочели обратно в библиотеката и освободете място за новите. Минете през спалнята – там направете същото упражнение.

Финална част

Сега трябва да сте най-мотивирани, всичко е към своя край. Усилете музиката, вземете прахосмукачката и подочистачката и финализирайте започнатото.

Чистенето може да се окаже една не толкова неприятна дейност, колкото сте си мислили. Колкото по-често го правите, толкова по-малко време ще Ви бъде необходимо. Не оставяйте мръсотията и бъркотията да превземат живота ви, превземете ги вие. Не отлагайте – по по-малко, на по-често.