Как да предпазим дома си когато отиваме на почивка

Предстои Ви почивка, командировка или просто ще гостувате на приятел или роднина извън града, без значение къде отивате е задължително да оставите дома си в състояние, в което няма да издаде, че в него няма никой. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да дадем насоки за това как да предпазим дома си, когато отиваме на почивка.

От влизане в злом до последици от течове, Ви гарантираме, че ще си спестите тези неприятни емоции и ще намерите дома си в същото състояние, в което сте го оставили, стига разбира се да изпълните следните стъпки.

Заключете го. Колкото и глупаво и логично да Ви звучи, един голям процент от хората, бързайки за полет, автобус или просто ентусиазирани от предстоящото пътуване, проспускат най-важното, а именно да заключат своя дом. Затова проверете задължително преди да тръгнете.

Не показвайте в социалните медии, че се намирате далече от дома. Някои зли хора, може би стоят и чакат да се случи точно това. Затова, имайте го предвид. Можете да публикувате чудните си снимки и след като се завърнете от почивката си.

Съветваме Ви да инсталирате охранителни камери, които да покриват всяка една зона от Вашия имот. Тъй като това си сериозна инвестиция, Ви съветваме ако не можете да си позволите подобна екстра, поне да закупите бутафорни камери, които да заблуждават потенциалните крадци. Едно е ясно бутафорна или не, крадците винаги следят за наличието на камери и ако забележат, че има такава определено ще се отдръпнат от Вашия имот.

Изключете водата задължително преди да заминете. Статистическите данни сочат, че близо 60% от анкетираните собствени на жилища пренебрегват заплахата от течове и наводнения, по време на пътуването, а накрая ги очаква неприятна и скъпа изненада.

Преди да заминете оставете предупредителни знаци, за Вашето „присъствие“. Най-малкото, което можете да направите е да оставите някоя лампа включена. Ако разполагате със СОТ, задължително поставете предупредителна лепенка на вратата, а дори и да нямате Ви съветваме да си потърсите, определено ако някой зложелател се засили да влиза във Вашия дом, подобен стикер би го стопирал.

Престъпленията свързани с влизане с взлом все повече се увеличават с годините. Бъдете предпазливи и мислете преди да тръгнете на път, помислете за всички слаби места на Вашия дом и намерете решение, как да ги обезопасите.