дворна постройка

Как да си построим малка постройка в двора на къщата

Изграждането на малка постройка в задния двор на Вашата къща, не е задача, която можете да предприемете от днес за утре. Необходимо е да отделите малко повече време, за да изградите план за действие. Денят става все по-дълъг, зимата е към своя край, момента да структурирате план за действие е изключително подходящ. Затова ние от Супер Къртачи, решихме да Ви олесни, като Ви дадем няколко съвета за това как да си построим малка постройка в двора на къщата.

Стига да приложите малко повече вдъхновение, можете да създадете една прекрасна стая за отдих, стая, в която можете да упражнявате своето хоби, склад за инструменти, детска стая, в която Вашето дете да играе самостоятелно, докато Вие вършите градинарските задачи. Ако нямате достатъчно вдъхновение, можете да почерпите такова и в интернет. След като измислите предназначението на Вашата нова малка постройка, следва изграждането на плана за действие.

Територия

Обмислете внимателно кое е най-подходящото място за играждане на постройката, а избора на място е съобразен и с размера на постройката. Така, че това, за което трябва да помислите първоначално това избора на място и обем на Вашата постройка. Препоръчваме Ви, ако имате достатъчно свободно място в близост до къщата, да се ориентирате в тази област.

Избор на дизайн на постройката

Дървените градински постройки могат да бъдат в различни форми и размери. Отново тук се намесва вдъхновението, ако имате такова – действайте, ако не има широка гама от безплатни чертежи в интернет. Направете подробно проучване и вземете решение за плана на дървената постройка, който да отговаря на Вашите нужди, ако е необходимо потърсете съвет от приятел, но ако се чуствате несигурни, направете консултация със специалист, за да Ви даде основните точки по-които да работите

Избор на дървен материал

На пазара се предлага изкючително разнообразие от дървен материал, който можете да използвате за Вашата дървена постройка. Дървените трупи, в зависимост от атмосферните условия, могат да се свиват или разширяват.

Следвайте основния бюджет

Най-важното условие, с което трябва да започенете при изграждане на постройката, това е да уточните Вашия реалистичен бюджет. Колко наистина можете да си позволите да отделите? Уверете се, че не прекалявате с излишните разходи.

Добра основа

Тайната на висококачествените дървени постройки за градина е в основата, уврете се, че тя е точно успоредна на хоризонта.

Монтиране на дървени трупи

Поставете трупите върху основата. Можете да се снабдите с такива, които вече са нарязани и готови за монтаж или, ако сте със свит, ограничен бюджет, Ви съветваме да си закупите дървения материал и сами да ги нарежете. За втория начин, не сме сигурни колко е подходящ, тъй като ще ви коства много време и ще са Ви необходими, голямо количество инструменти.

Подова настилка

И тук всичко зависи от Вашите бюджет. На пазара се предлагат не много скъпи алтернативи за сравнително нормална подова настилка. След като сте избрали вида и материала, пристъпете към монтажа. В общи линии тази част не е особено трудна.

Дограма

Това е една от най-важните точки при изграждането на малка дървена постройка. Внимателно трябва да сте подбрали материала, от който ще бъде изградена. Качественият материал, би Ви спестил много неудобство в последствие. Независимо от това какъв материал сте избрали, монтирането се случва по един и същ начин, а именно като прикрепите касите с дюбели и уплътните с полиуретанова пяна, която има изключително изолираща функция.

Покривна конструкция

След като стените са изградени е време да пристъпите към изграждане на покрива. Качествената покривна конструкция също е от първостепенно значение за Вашата дървена постройка. Можете да използвате тежки ребра, широки дъски, шперплат, метални покриви и други. В общи линии вариантите са много. Вие сами преценете.

След, като приключите с ремонтите дейности идва най-неприятната част, а именно цялата бъркотия, която е останала след Вас. Препоръчваме Ви да си наемете, фирма, която да свърши тази мръсна работа, а именно да изчисти и извози строителните отпадъци вместо Вас, а Вие спокойно да се насладите на Вашето творение.

Дъвените малки постройки за градина са полезно допълнение към вашия двор, което след време, може да Ви изиграе много важна роля, ако решите да продаде имота. Тя определено ще повдигне крайната цена.