Как да удължите живота на най-използваните уреди

Всеизвестен факт, е че „нищо вече не е като едно време“. Това изречение ни е до болка познато и почти не съществува, човек прекрачил 50 години, който да не е изричал тези думи поне веднъж в живота си. Днес, в ерата на технологиите, вещите които купуваме сякаш са създадени да се справят добре, за еднократна употреба, но не и повече. Ако се грижите правилно за закупените от Вас вещи, те биха издържали много по-дълго, отколкото предполагате. Ние от Superkartachi решихме да споделим с Вас трикове, за това как да удължите живота им.

Батерия за лаптоп

Деактивирайте всички Bluetooth и добавени устройства. Много често компютрите имат скрити дейности, които изяждат мощността им. Много от тях имат вградени програми за спестяване на енергия – започнете да ги използвате. Още нещо много важно, след като се зареди напълно батерията на Вашия лаптоп, изключете го от захранването. Това ще удължи живота на компютъра Ви.

Iphone

Следете температурата на Вашия телефон. Ако той се е затоплил значително, бързо го изглючете, ако е възможно. Това ще удължи, както живота на хардуера, така и на батерията.

Пестете батерията. Новите модели Iphone имат функция, която показва дадено приложение колко данни и мощност изразходва. Това е удобно, защото дава възможност на потребителя да изключи неизползваните приложения.

Пералня

Експертите твърдят, че за дългия живот на Вашата пералня е изключително важно, след като приключи с прането да се оставя капака отворен, за да се осигури по-голяма циркулация и отделяне на влага.

Съдомиялна

Нежеланите течове от съдомиялната могат да бъдат предотвратени чрез редовно измиване на уплътнението със сапун и вода.

Фурна

Най-новите и модерни фурни, които се предлагат на пазара са на пръв поглед с много практична екстра, а именно автоматично измиване. Експертите обаче твърдят, че тази опция не е особено полезна, тъй като фурната се нагрява до екстремна температура, която може да причини повреди на проводниците и вътрешните вериги.

Надяваме се, че сме ви били полезни с тази статия. Следвайки съветите на експертите, несъмнено ще удължите живота на Вашите уреди, а и това ще доведе до спестяване на парите Ви в бъдещ план.