дървен паркет за хола

Как правилно да изберем дървен паркет за хола

Паркетът е може би най-използваната и класическа подова настилка в нашите домове. През последните години обаче, заради ниската си и достъпна цена, избора на ламинат за хола се превърна в хит. Но с неговите качества или по-скоро липса на такива, не могат да го направят конкурентен на естествения дървен паркет, издържал вече теста на времето и потребителите му. Ето и малко повече информация за това как правилно да изберем дървен паркет за хола.

Кога и къде се ползва дървен паркет

Дървения паркет е мултифункционална настилка, която се използва, както за дома, така и за офиса. Разбира се офисните паркети са от друг клас и изискванията към тях са различни. Но този, ползван за дома е все по-разпространен и достъпен. Използвайки дървен паркет в хола ще получите желания уют и комфорт у дома. Той успешно декорира домът ни и разнообразява интериора, като го прави по-жизнен и естествен. В зависимост от цвета и шарките на дървения паркет може да постигнете и изтънченост и модерен стил.
Не са рядкост и случаите, когато интериорни дизайнери използват дървен паркет като декорация за стени, ниши и килери. Намирането на точният модел, шарка и цвят, който да съответства на стила на дома ви не е лесна задача, понеже на пазара присъстват толкова много марки, цветове и различни цени, ще трябва сериозно да се замислите преди да направите покупка. Ние от Superkartachi.com ви съветваме да използвайте само утвърдени и качествени марки дървен паркет от търговец или фирма, които са вносители на утвърдена световна марка. Така си гарантирате наистина качествен дървен паркет и монтаж и ще получите необходимата гаранция и сертификати за качество.

Дървен паркет – какво всъщност представлява

В зависимост от материала, структурата и начина на изработка, паркетите могат да бъдат дървени, от масивна дървесина, трислойни, художествени и декинг.
Масивният паркет, въпреки, че е сред един от най-разпространените не винаги се оказва най-добрия избор за вас. Всичко зависи каква необходимост имате. Почти равностоен по качества, но на по-достъпна цена се оказва трислойния паркет. Художествения паркет се използва за специфични художествени нужди и е по-слабо разпространен поради високата цена, на която се предлага. А декинга е предназначен предимно за външно ползване.
Съветваме ви преди да вземете официалното решение какъв паркет за хола да закупите, да се посъветвате с професионалист, който ще ви разясни на дълго и широко всички плюсове и минуси и гарантирано ще ви съдейства да вземете най-правилното решение.