маса от орех

Кой е най-подходящият вид дървен материал за мебели

Предстои ви обзавеждане на дома и сте фен на естествения дървен материал? Настоящата статия е точно за вас. Ние от Супер Къртачи София, решихме да споделим с вас малко повече информация за видовете дървесина и кой е най-подходящия вид дървен материал за мебели.

Видове дървесина

Нека първо започнем с това какви видове дървесина съществуват. Основните и най-общи видове дървесина това са: масивна дървесина и мека дървесина. Мебелите от масивна дървесина, поради по-високата цена, не са сред най-предпочитания избор, но от друга страна качествата, които притежават превъзхождат в пъти повече по-бюджетните варианти.

Дървен материал Орех

Орехът, като дървен материал е изключително твърд, здрав и издръжлив и е топ избор, когато става въпрос за изработка на мебели. Цветът му варира от бял до тъмнокафяв и е известен със своите големи дънери. Дървеният материал от Орех е сред най-добрия избор за мебели, което може да бъде декорирано по уникален начин, издръжлив десетки години във времето. Поради своята издръжлива природа, орехът е бил използван за направата на самолетни витла през първата световна война.

маса от орех

Дървен материал Махагон

Махагонът е издръжлива твърда дървесина, която се използва най-често за сложна изработка. Дървесният вид има приятно фино, право зърно. Поради големия размер на дърветата, махагонът се произвежда в големи плоскости. Махагонът има вечен вид и добавя топлина към стаята. Всички мебели от махагоново дърво ще издържат поколения с подходяща грижа. Махагонът е роден в Мексико, Централна и Южна Америка, но се отглежда в тропиците и Африка. Африканският махагон е станал по -популярен от южноамериканския махагон. Махагоновото дърво често се използва при направата на музикални инструменти, придавайки на звука богат и благозвучен тон.

маса от махагон

Дървен материал Дъб

Дървеният материал от Дъб е издръжлив и дълготраен дървен материал. Поради бавния растеж на дърветата, дървесината е изключително плътна, което допринася за нейното качество. Дървесината се адаптира към различни покрития. Това го прави идеален както за модерни, така и за традиционни мебели. Настоящото бюро на Овалния офис е направено от дъб и е дадено на президента Хейс от кралица Виктория през 1880 г.

секция от дъб

Дървен материал Бор

Въпреки че борът е мека дървесина, той предлага надеждна издръжливост, което го прави популярен за различни опции за мебели. Тъй като боровите дървета растат толкова бързо, дървесината е сравнително евтина и също е по -лека. Боровата дървесина е силно устойчива на удари и има светъл цвят, което я прави изненадващо универсална за обзавеждане на дома.

шкаф от бор

Откриването на най-подходящият вид дървен материал за мебели не винаги е лесно, просто защото има толкова много добри възможности за избор. И все пак, като разберете вашите нужди и бюджет и се запознаете с различните видове дървесина, ще откриете кое е най-подходящото дърво за вашите мебели.