ремонт

Комплексната услуга „Кърти, чисти, извозва“ – етапи от началото до края

Когато ни предстои да правим основен ремонт у дома, винаги стартираме с къртене. Процесът по къртене е сложен, изисква много познания и опит. В никакъв случай не се захващайте с това начинание сами! Къртачните услуги са строго специфични и за осъществяването им трябва да се обърнете към професионалисти. В случаите когато ремонтът включва къртене на стени, трябва внимателно да се провери кои стени са подходящи за тази дейност. При никакви обстоятелства не трябва да се къртят носещите стени на сградата. Има и редица други условности, които следва да се съблюдават при планирането на ремонта. Ето защо е препоръчително да изберете фирма за къртачни услуги, чийто експерти да дойдат и да направят предварителен оглед на обекта. Така специалистите внимателно ще преценят кои стени позволяват да бъдат изкъртени, ще могат да организират работата си добре, преди да се впуснат в нея и ще се избегнат евентуални грешки и проблеми. Професионалните фирми за къртачни услуги предлагат също чистене и извозване на строителните отпадъци. За Ваше удобство тези две услуги са включени в къртенето, а това от своя страна Ви спестява излишни разходи за носачи.

Какво представлява услугата къртене?

Услугата къртене най-общо казано представлява разбиване на определени строителни площадки и материали. Това е първият етап от комплексната услуга „Кърти, чисти, извозва“. В зависимост от материалите и типа на обекта, който ще бъде изкъртен фирмите за къртачни услуги предлагат: „Къртене на баня„, „Къртене на плочки“, „Къртене на бетон„, „Къртене на тухлена стена„, „Къртене на кухня„; и т.н. На база на вида на материала и сложността на обекта се определя и цената за услугата къртене. Най-труден за къртене е бетонът, защото е най-здравият материал в строителството и изкъртването му изисква наистина сериозни усилия. В своята практика сме попадали на много случаи, в които се подценява този факт. Нелепо е използването на първобитни средства като чук, секач и т.н..Процесът по къртене на бетон изисква правилната за целта техника и оборудване. Без значение от типа материал – бетон, тухли, плочки и т.н. , препоръчително е да се използват правилните машини. Закупуването на такива машини, обаче е скъпо и не си заслужава ако не смятате да работите с тях на професионално ниво. Ето още една причина поради, която да изберете услугите на професионална фирма за къртене. А и трябва да имате в предвид, че освен машините са нужни и определени качества, за да бъде изкъртен успешно даден материал.

Какво представлява услугата чистене?

След като първият етап от ремонта е приключил, къртенето е оставило след себе си купчини разбити тухли, бетон, натрошена дограма, мазилка, прах и мръсотия. Тук идва моментът за почистване на строителните отпадъци. Именно почистването след ремонтни дейности е втората фаза от комплексната услуга „Кърти, чисти, извозва“.
Обикновено след предварително сключен договор, наетата фирма за къртачни услуги почиства всички строителни отпадъци след къртенето. С допълнителните услуги по „Кърти, чисти и извозва“ можете да наемете и контейнер за строителни отпадъци, а служителите на фирмата, бързо, прецизно и коректно да свършат своята част от работата по почистване на строителен отпадък. Важно е да знаете, че някои видове строителни отпадъци изискват специална обработка и документация, като например материали, съдържащи азбест. За да не бъдат такива генерирани свободно в околната среда е необходима професионална намеса.

Какво представлява услугата извозване?

Това е последната фаза от комплексната услуга „Кърти, чисти, извозва“. Фирмата, която сте наели за къртене и чистене, извозва всички строителни отпадъци на определените за това места. Трябва да знаете, че законът забранява нерегламентирано да се изхвърлят и изгарят строителните отпадъци – например да ги изнесем в гората или да ги изхвърлим на някое друго безлюдно място. Забранено е и изхвърлянето на строителните отпадъци в контейнерите за събиране на битови отпадъци или отпадъци от опаковки. Професионалната фирма за къртачни услуги ще Ви спести главоболията около цялостния процес по изхвърляне на строителните отпадъци – от тяхното натоварване до тяхното извозване в лицензирано сметище. Обикновено в общата цена за услугата е включена и таксата за депониране на отпадъците.
Комплексната услуга „Кърти, чисти, извозва“ е идеалното решение за всички, които искат да подходят практично към своите ремонтни дейности и желаят коректност, качество и професионално отношение.