корк за стена

Корк за стена и под – плюсове

Мекият и естествен корк предизвиква много положителни емоции у всички, които са го използвали за стени и под. Но освен това коркът, като естествен материал има и много други предимства. Екипът на Супер Къртачи ще сподели с вас малко повече за употребата на корк за стена и под и кои са неговите плюсове.

Корк за стена

Иновативните и оригинални панели от корк за стена създават изключително харизматична декорация. Декоративните коркови плочки са висококачествени естествени коркови стени, които съчетават иновацията и естественото усещане на повърхността с всички предимства. Това е забележително и практично решение, което подобрява микроклимата в помещението, намалява нивата на шума вътре и прави стената по-топла. Коркът за стена също ще предпази повърхността на стената от петна в зоните с интензивно движение, като фоайета и коридори. Коркът, като материал е изключително издръжлив и устойчив. Той е изключително подходящ за всеки тип интериор, както за хол, спалня, детска стая, кухня, та дори и баня и сауна.

Корков под

Сред основните предимства на корковия под са това, че е изключително удобен и усещането за стъпване върху него е много приятно. Освен това шанса да се подхлъзнете на него е нулев. А що се отнася до почистването, може да се почиства с единствено с влажна кърпа. Трябва да се отбележи, като единствен недостатък, че проникването на влага под подовата настилка може да причини подуване.

Коркова изолация

Естественият корк е в състояние да изолира стаята от външен шум. Освен това корковата повърхност е много приятна на допир, тъй като е леко еластична и грапава. За производството на коркови панели се използва кора, която едно възрастно дърво отделя от себе си.  Някои от производителите залепват от вътрешната част тънък слой МДФ, за да подобрят звукоизолиращите свойства.

Корк за стена и под - идеи

коркова стена
коркова стена
корков под
корков под
коркова стена
коркова стена